Aantal passagiers via luchthaven Weeze stijgt sterk1 min leestijd

Weeze

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal passagiers dat via de Duitse luchthaven Weeze reist is de afgelopen maanden sterk gestegen. Vooral het aantal Nederlanders dat vanaf de Duitse luchthaven vertrekt is snel omhoog gegaan. Sinds vorige zomer reisden er ook al meer Nederlanders vanaf Brussels Airport.

Aantal passagiers luchthaven Weeze stijgt

De luchthaven van Weeze ligt een paar kilometer over de Duitse grens vlakbij het Limburgse Venray. Daardoor is het vooral voor reizigers uit het zuidoosten van ons land een interessante luchthaven om vanaf te vertrekken. De luchthaven van Weeze is vooral in trek bij low-kostmaatschappijen en pakketreizen. Zo vliegt Ryanair vanaf deze luchthaven naar verschillende bestemmingen en biedt ook touroperator Sunweb vakanties aan vanaf deze luchthaven. De luchthaven van Weeze verwerkte deze zomer 50% meer passagiers dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen steeg met 48% ten opzichte van vorige zomer.

Weeze
Het aantal passagiers dat vanaf de luchthaven van Weeze vertrekt is sterk gestegen. (Foto: Luchthaven Weeze)

Doordat de luchthaven van Weeze dicht aan de Nederlandse grens ligt, verkozen de afgelopen maanden ook een groeiende groep Nederlanders voor deze luchthaven. Door de chaos van vorige zomer vertrekken al veel meer Nederlanders vanaf een regionale of buitenlandse luchthaven. Hierdoor is de internationale trein naar Brussel op dit moment soms overboekt. Hierop heeft NS toen besloten om de regels voor de Early Bird tickets aan te scherpen. De luchthaven van Weeze is helaas niet per trein te bereiken. Wel gaan er bijvoorbeeld vanaf Nijmegen rechtstreekse bussen. In de beslissing om vanaf een buitenlandse luchthaven te vertrekken spelen daarnaast ook andere factoren mee. Zo is sinds dit jaar de vliegtaks in Nederland veel hoger.

Uitgelichte afbeelding: Luchthaven Weeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *