Cathay Pacific introduceert nieuwe business class2 min leestijd

Toestel van Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific heeft eerder vandaag aangekondigd om volgend jaar de Boeing 777-300ER toestellen te voorzien van een nieuwe business class. Eerder dit jaar kwam de maatschappij uit Hong Kong ook al met een nieuw menu in first- en business class.

Cathay Pacific komt met nieuwe business class

Cathay Pacific zal nieuwe business class met de naam Aria Suite vanaf het tweede kwartaal van 2024 op de Boeing 777-300ER installeren. De Aria Suites hebben veel weg van de huidige revers herringbone configuratie. Net als bij veel andere maatschappijen zullen de stoelen ook voorzien zijn van deuren. Verder beschikken de stoelen over beweegruimte en vakken om je bagage in op te bergen. Ook beschikken de stoelen over een mogelijkheid om draadloos je telefoon op te laden.

Cathay Pacific, Business Class, Boeing 777-300ER
Cathay Pacific voorziet de Boeing 777-300ER toestellen van een nieuwe business class. (Foto: Cathay Pacific)

Dat Cathay Pacific de huidige business class stoelen op de Boeing 777-300ER toestellen gaat vervangen komt eigenlijk best als een verrassing. Het was al bekend dat de maatschappij de nog te leveren Boeing 777-9 toestellen zou voorzien van de nieuwste en modernste stoelen. Echter is de levering van deze nieuwe toestellen flink vertraagd. Deze zouden namelijk in 2020 al geleverd moeten zijn. Dit is inmiddels minstens 2025 geworden waardoor de maatschappij wellicht heeft moeten besluiten om de wat oudere toestellen al vast te voorzien van nieuwe business class stoelen. Het is daarnaast ook goed voor te stellen dat deze nieuwe business class stoelen ook op de nog te leveren Boeing 777-9 toestellen worden geïnstalleerd. Veel maatschappijen introduceren namelijk niet al binnen een paar jaar tijd nog een ander type business class.

Hoe zit het met first class?

De Boeing 777-300ER toestellen van Cathay Pacific beschikken daarnaast natuurlijk ook nog over 8 first class suites. Op de website van Cathay Pacific staat niets over het moderniseren van dit gedeelte in het toestel. In dat geval zouden deze first class suites in tegenstelling tot de business class stoelen niet beschikken over deuren.

Uitgelichte afbeelding: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *