Cathay Pacific komt met nieuw sterrenmenu in Business en First class3 min leestijd

Toestel van Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel airlines komen regelmatig met een nieuw menu aan boord om ook frequent flyers een gevarieerd aanbod te kunnen bieden. Cathay Pacific presenteert nu een nieuw ‘sterrenmenu’ voor zowel Business Class als First Class reizigers. De maatschappij uit Hong Kong werkt daarvoor samen met Restaurant Duddell’s dat is bekroond met een Michelinster. De maaltijden zijn ook beschikbaar op Cathay Pacific vluchten van Hong Kong naar Amsterdam.

Nieuw sterrenmenu bij Cathay Pacific

Cathay Pacific, de home carrier van Hong Kong heeft een nieuw menu samengesteld in samenwerking met sterrenrestaurant Duddell’s uit Hong Kong. Het Cantonese menu moet gasten de smaken van Hong Kong ook aan boord kunnen laten ervaren. Het nieuwe menu dat nu is samengeteld is feitelijk een toevoeging aan het huidige menu. Onder de noemer ‘Hong Kong Flavours’ biedt Cathay Pacific een aantal keuzes geïnspireerd op de lokale keuken. Deze additionele keuzes zijn beschikbaar in elke reisklasse.

De nieuwe maaltijden die nu zijn geïntroduceerd zijn echter alleen beschikbaar voor Business Class en First Class passagiers. De nieuwe maaltijden komen beschikbaar op alle vluchten vanuit Hong Kong International Airport (HKG), met uitzondering van Dubai (DXB) en Tel Aviv.

Nieuw menu in Business Class

Business Class passagiers kunnen extra keuzes verwachten in het gehele menu. Als voorgerecht komt er bijvoorbeeld een gerecht bij met garnalen gemarineerd in Huadiao wijn. Ook is er keuze uit een salade van kip en zeevruchten en met een sesam dressing. Voor het hoofdgerecht staat er onder meer gestoomd heilbot met bloemblaadjes, mandarijnschil en zwarte olijven op het menu. Daarnaast is er een lichte maaltijd beschikbaar met visfilet gevuld met pikante groenten in zoetzure saus. Voor het dessert is er de bekende melkpudding met gember of Beijing-style aardbeienyoghurt.

Nieuwe Business Class menu bij Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)

Nieuw menu in First Class

Ook aan de First Class passagiers is gedacht met een nieuwe menukeuzes. Allereerst zijn er verschillende voorgerechten, waaronder abalone met komkommer en zwarte azijn of gehakt met groente en pompelmoes. Voor het hoofdgerecht is er vervolgens keuze uit Iberico varken gebakken in sojasaus, suiker en Chinese kruiden. Voor visliefhebbers is er nog keuze uit gefrituurde kreeft met witte pepersaus, lente-uitjes en gember. Cathay adviseert hier deze maaltijd een glas champagne. Als dit alles nog niet genoeg is kunnen First Class reizigers ook nog kiezen uit een van de unieke desserts. Zo is er een dessert met chrysant en lychee. Volgens de traditionele Chinese medicijnleer hebben deze ingrediënten positieve invloed op ieders gezondheid. Of het ook tegen de jet lag helpt moet nog blijken.

Nieuwe First Class menu bij Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)

Cathay Pacific naar Amsterdam

Cathay Pacific vliegt op dit moment vijf keer peer week tussen Hong Kong (HKG) en Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Vanaf de zomerdienstregeling gaat de frequentie in sommige weken naar dagelijks. De maatschappij zet op deze verbinding een Airbus A350-1000 in. Dit vliegtuig is voorzien van 46 full flat Business Class stoelen, 32 Premium Economy stoelen en 256 Economy Class plekken. Aan boord van dit toestel is dus geen First Class cabine beschikbaar. Deze cabine is bij Cathay Pacific alleen beschikbaar in sommige Boeing 777-300 kisten. Meer over de andere toestellen in de vloot van Cathay Pacific lees je hier.

KLM vliegt tijdens de zomerdienstregeling tot driemaal per week non-stop op Hong Kong. Doorgaans kun je afwisselend een Boeing 787 Dreamliner of Boeing 777 verwachten op deze route.

Bron foto’s: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *