Air Belgium minder vaak naar Mauritius1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar schreven we nog over het feit dat Air Belgium enkele routes stopzette in verband met stijgende kosten. Uit een wijziging in de dienstregeling blijkt nu dat Air Belgium het aantal vluchten opnieuw inperkt, deze keer gaat de frequentie naar Mauritius omlaag.

Air Belgium perkt netwerk in

Vorig jaar moest Air Belgium noodgedwongen haar netwerk inperken door de sterk toenemende kosten. De winstgevendheid stond dermate op het spel dat zelfs even leek dat het einde van de Belgische maatschappij in zicht was. Echter blijft Air Belgium tot dusver doorvliegen en ontkent het met klem de activiteiten te moeten staken.

Door deze situatie gingen vorig jaar alle Caribische bestemmingen in de ban. Alleen Mauritius en Zuid-Afrika blijven gehandhaafd. Op die manier probeert de maatschappij een winstgevende operatie te waarborgen.

De business class cabine van Air Belgium aan boord van de Airbus A340 (Bron: Air Belgium)

Minder vaak naar Mauritius

Uit een aanpassingen van de dienstregeling die is gepubliceerd op de website van Aeroroutes blijkt dat Air Belgium minder vaak naar Mauritius gaat vliegen. De wijzigingen die Air Belgium vorig jaar doorvoerde blijken wellicht dus niet voldoende te zijn.

Het gaat om een wijziging voor de komende zomerdienstregeling. Daarin gaat de frequentie van de route Brussel – Mauritius die in sommige weken omlaag gaat. In die weken gaat de frequentie van twee naar één per week. Het gaat om de periodes 18 april – 28 april en 16 mei tot 2 juni 2023. De andere weken gedurende zomerdienstregeling blijft de frequentie wel gehandhaafd. Naar zowel Johannesburg en Kaapstad in Zuid-Afrika staat een tweewekelijkse vlucht gepland.

Air Belgium vliegt deze zomer dus tot tweemaal per week van Brussels Airport (BRU) naar Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU) op Mauritius. De maatschappij zet hiervoor doorgaans een Airbus A330-900 (neo) in. De A330 bij Air Belgium is voorzien van Business Class, Premium Economy en Economy Class.

Bron afbeeldingen: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *