Air Belgium stopt met routes naar het Caribisch Gebied, waaronder Curaçao2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium stopt vanaf medio maart voorlopig met alle vluchten vanuit België naar het Carabisch Gebied, inclusief Curaçao. Naar Curaçao vliegt de luchtvaartmaatschappij in combinatie met Punta Cana. Ook KLM heeft een tweede dagelijkse vlucht geschrapt tussen Amsterdam Airport Schiphol en Curaçao.

Air Belgium stopt met vluchten Caribisch gebied, inclusief Curaçao

Air Belgium laat aan Luchtvaartnieuws weten dat het veel last heeft van de inflatie en energiecrisis. Tot en met 4 maart 2023 zullen de vluchten tussen Brussel en Curaçao via Punta Cana in stand gehouden worden. Daarna is er een voorlopig een einde aan deze route. De vluchten naar Bonaire werden eerder al volledig geschrapt, met uitzondering van een aantal vluchten in de kerstperiode.

Naast deze bestemmingen vliegt de luchtvaartmaatschappij ook vanaf Charleroi naar Martinique en Guadeloupe. Ook deze bestemmingen worden uit de dienstregeling geschrapt per maart 2023.

AIR-BELGIUM-A330-NEO-Eric-Magnan_49

Alleen nog naar Zuid-Afrika & Mauritius

De luchtvaartmaatschappij zal vanaf 5 maart 2023 alleen nog passagiersvluchten uitvoeren naar Zuid-Afrika en Mauritius. In Zuid-Afrika vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Johannesburg en Kaapstad. Naar deze twee plaatsen wordt er gevlogen vanuit Brussel, wat betekent dat er vanaf dan geen passagiersvluchten meer zijn vanaf Charleroi met Air Belgium.

In Zuid-Afrika zijn er meer bestemmingen bereikbaar door de samenwerking met AirLink. AirLink is een luchtvaartmaatschappij die zich vooral richt op het verbinden van kleinere luchthavens in Zuid-Afrika. Het is inmiddels de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in dit land. Door de samenwerking kunnen passagiers van Air Belgium minstens 16 bestemmingen bereiken in Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er 22 bestemmingen in de omringende landen met AirLink bereikbaar.

De passagiersvluchten van Air Belgium worden uitgevoerd door twee Airbus A330neo toestellen. In deze toestellen is plaats voor 286 passagiers, waarvan 30 in Business Class. Deze stoelen kunnen volledig plat. Ook zijn er 21 Premium Economy en 235 Economy stoelen te vinden in deze toestellen. Meer over de Airbus A330neo kun je lezen in dit artikel.

Curaçao Air Belgium A330 Neo

Afbeeldingen ©EricMagnan/AirBelgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *