Air Belgium gaat samenwerken met AirLink2 min leestijd

Air Belgium, A330neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium is een samenwerking aangegaan met het Zuid-Afrikaanse AirLink. Air Belgium vliegt sinds vorige week al een aantal keer per week vanaf Brussels Airport op Johannesburg en Kaapstad.

Samenwerking Air Belgium en AirLink

AirLink is een Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij die zich vooral richt op het verbinden van de kleinere luchthavens in zuidelijk Afrika met de grote luchthavens zoals Johannesburg en Kaapstad. De luchtvaartmaatschappij werd in 1992 opgericht. Het is inmiddels de tweede grootste maatschappij binnen Zuid-Afrika voor wat betreft het aantal aangeboden vluchten. Door een samenwerking met Air Belgium aan te gaan krijgen passagiers van Air Belgium toegang tot een netwerk van zeker 16 bestemmingen binnen Zuid-Afrika. Daarnaast vliegt AirLink ook nog op 22 bestemmingen in de omringende landen. Hiermee slaat de Belgische maatschappij dan ook direct een goede slag. Air Belgium is op dit moment namelijk de enige luchtvaartmaatschappij die direct vanuit Brussels Airport op Zuid-Afrika vliegt.

AirLink, Air Belgium, Zuid Afrika
Door de nieuwe samenwerking met AirLink krijgen passagiers van Air Belgium toegang tot een netwerk van 38 bestemmingen. (bron: AirLink)

Air Belgium heeft grootse plannen met het nieuwe vluchtaanbod naar zuidelijk Afrika. Veel toeristische en zakelijke bestemmingen zijn nu op één ticket te boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Durban, Port Elizabeth, Kimberley en Bloemfontein. “Zuid-Afrika is in trek bij reizigers uit België en andere Europese landen”, zo laat een woordvoerder weten.

Air Belgium vluchtschema

Elke woensdag en zondag vertrekt er een vlucht om 19.45 uur uit Brussels Airport. De aankomst in Johannesburg is om 7.15 uur de volgende ochtend. De vluchten tussen Brussel en Zuid-Afrika worden uitgevoerd door een Airbus A330neo. In dit toestel is plaats voor in totaal 286 passagiers, waarvan 30 in business class, 21 in premium economy en 235 in economy. In de business class zijn full flat-stoelen geplaatst waardoor je volledig languit kunt liggen tijdens je vlucht. Meer over de Airbus A330neo kun je lezen in dit artikel.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *