Air Belgium voert eerste vlucht uit naar Zuid-Afrika2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium vliegt sinds vorige week voor het eerst op Zuid-Afrika. De Belgische maatschappij vliegt namelijk twee keer per week op Johannesburg en Kaapstad. Eerder dit jaar kondigde de maatschappij ook al om op Bonaire te gaan vliegen.

Air Belgium op Zuid-Afrika

Alhoewel Brussels Airlines op veel Afrikaanse bestemmingen vliegt, was er tot vorige week geen rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Zuid-Afrika. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Sinds vorige week woensdag vliegt Air Belgium namelijk twee keer per week tussen Brussels Airport en Zuid-Afrika. In een driehoeksvlucht verbiedt de Belgische maatschappij Brussel namelijk met zowel Johannesburg als Kaapstad. Alhoewel er vanuit België op dit moment geen andere maatschappijen rechtstreeks op Zuid-Afrika vliegen is er niet veel concurrentie voor de maatschappij. Wel vliegt bijvoorbeeld KLM vanuit Schiphol ook op Zuid-Afrika. De nieuwe vlucht naar Zuid-Afrika betekent dus ook concurrentie voor KLM.

Air Belgium, A330neo
Air Belgium vliegt sinds vorige week twee keer per week tussen Brussels Airport en Johannesburg en Kaapstad (bron: Air Belgium)

Elke woensdag en zondag vertrekt er een vlucht om 19.45 uur uit Brussels Airport. De aankomst in Johannesburg is om 7.15 uur de volgende ochtend. Vervolgens vliegt het toestel door naar Kaapstad met een aankomst om 11.00 uur lokale tijd. De vluchten tussen Brussel en Zuid-Afrika worden uitgevoerd door een Airbus A330neo. In dit toestel is plaats voor in totaal 286 passagiers, waarvan 30 in business class, 21 in premium economy en 235 in economy. In de business class zijn full flat-stoelen geplaatst waardoor je volledig languit kunt liggen tijdens je vlucht. Meer over de Airbus A330neo kun je lezen in dit artikel.

Air Belgium
De business class van Air Belgium. (bron: Air Belgium)

Tickets naar Zuid-Afrika kun je boeken via de website van Air Belgium. Naast Johannesburg en Kaapstad vliegt de maatschappij op dit moment ook nog op Bonaire, Curaçao en Mauritius.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *