Sneak preview: Air Belgium livery nieuwe A3302 min leestijd

Air Belgium

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Air Belgium ontvangt binnenkort twee nieuwe Airbus A330-900 toestellen
  • De vliegtuigen worden op dit moment van hun nieuwe livery voorzien
  • Airbus en Air Belgium geven alvast een sneak preview vanuit Toulouse

Vorige maand schreven we al dat Air Belgium twee nieuwe toestellen aan de vloot zal toevoegen. Het gaat om twee Airbus A330-900neo vliegtuigen. Inmiddels is de Vlaamse carrier bezig met de voorbereiding voor indiensttreding. Zo wordt bijvoorbeeld de livery op de romp van het toestel gespoten. Airbus en Air Belgium geven alvast een sneak preview.

Airbus A330-900neo

De nieuwe A330s van Air Belgium gaan de verouderde A340s vervangen. De nieuwe kisten zijn in vergelijking met de Airbus A340 een stuk zuiniger en bieden passagiers meer comfort. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte voor handbagage en een nieuw geavanceerd inflight entertainmentsysteem.

Het vliegtuig biedt plaats aan 286 reizigers verspreid over drie reisklassen: economy class, premium economy en business class. In de A340 is plaats voor ‘slechts’ 265 passagiers. De toestellen gaan vliegen tussen Brussel Zaventem en Mauritius.

Air Belgium
Airbus A340 van Air Belgium (Bron: Air Belgium)

Nieuwe livery

Bij een nieuw toestel hoort natuurlijk ook de livery in huisstijl. De A330s worden op dit moment in Toulouse voorzien van een nieuw verflaagje. Volgens de website Simple Flying is het toestel al gesignaleerd tijdens een testvlucht. Op dat moment waren enkel nog de motoren gespoten. Als eerste is nu de OO-ABG aan de beurt.

Leuk detail: dit toestel is een zogenaamd ‘white tail aircraft’. Dat betekent dat het toestel initieel niet bedoeld was voor Air Belgium. De A330 zou namelijk gaan vliegen voor Air Berlin, maar die maatschappij ging zoals bekend failliet. Daarna was de bedoeling de Rwandair het toestel zou overnemen. De nationale airline van Rwanda zag echter toch af van de A330neo en toen kwam Air Belgium in beeld.

Hieronder de eerste foto’s van de nieuwe livery.

Deze diashow vereist JavaScript.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *