British Airways houdt A380 toestellen tot zeker 2027 in dienst2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways blijft nog tot zeker 2027 rondvliegen met de Airbus A380. De maatschappij heeft namelijk een onderhoudscontract getekend met Lufthansa Technik. Vorig jaar nam de Britse maatschappij al wel vervroegd afscheid van de Boeing 747 toestellen.

British Airways houdt A380 in de vloot

Dit is zeker goed nieuws voor alle liefhebbers van de Airbus A380. Andere maatschappijen zoals Air France hebben namelijk al afscheid moeten nemen van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. En Lufthansa verkoos de Boeing 747 boven de A380. British Airways wordt daarmee de komende jaren de enige Europese maatschappij die nog met dit type toestel rondvliegt. Vanwege de grote hub in Londen is er volgens British Airways de komende jaren voldoende vraag naar vliegtickets. De Britse maatschappij vindt het daardoor noodzakelijk deze toestellen nog zeker tot 2027 in de vloot te houden.

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?
In tegenstelling tot de Boeing 747 blijft British Airways voorlopig nog wel rondvliegen met de A380.
(bron: British Airways)

British Airways beschikt op dit moment over in totaal 12 Airbus A380 toestellen. Al deze toestellen zijn op dit moment echter niet in dienst. Deze staan namelijk geparkeerd in Spanje en Qatar. De toestellen zullen nog zeker tot 2027 worden onderhouden bij Lufthansa Technik op de Filipijnen. Volgens ch-aviation.com hebben de 12 toestellen op dit moment een leeftijd van 5 tot 9 jaar. Dave Exon, technisch directeur van British Airways, is erg blij met het verlengen van het contract. “Lufthansa Technik heeft ons tot nu toe een uitstekende service geboden. Wij stellen veiligheid voorop en zijn daarom erg blij met de verlenging van dit contract.”, aldus Exon.

Conclusie

British Airways blijft tot zeker 2027 nog rondvliegen met de A380 en dit is zeker goed nieuws voor de liefhebbers van dit type toestel. Dit wil ook zeggen dat British Airways in tegenstelling tot andere maatschappijen nog steeds gelooft in het grootste passagierstoestel ter wereld.

Bron- en beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *