Dit zijn de plannen van Air France komende winter3 min leestijd

Airbus A321 van Air France op de luchthaven (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

 • Air France behoudt zeven zomerse bestemmingen voor de winterdienstregeling
 • De Franse nationale carrier introduceert zes nieuwe routes voor het einde van het kalenderjaar
 • Het flexibel boekingsbeleid blijft van kracht tot ten minste 31 december 2021

Misschien denk je nog niet aan de winter, maar airlines bereiden zich natuurlijk al wel voor op de komende winterdienstregeling. Air France neemt dit jaar enkele populaire zomerbestemmingen ook mee naar de planning voor later dit jaar. Er komen daarnaast verschillende nieuwe routes beschikbaar. De Franse nationale carrier blijft ook komende periode flexibele boekingsvoorwaarden hanteren.

Van zomer naar winter

Op het moment zit de luchtvaart vol in de zomerdienstregeling. Deze eindigt traditioneel in oktober, waarna er plaatsgemaakt wordt voor de winterbestemmingen. Vaak blijft een basisaanbod van bestemmingen beschikbaar die het gehele jaar bereikbaar zijn.

De zomerdienstregeling is dit jaar flink aan veranderingen onderhevig geweest. De reden is evident. Het is interessant om te zien dat airlines heel flexibel om moesten gaan met het aanbieden van bestemmingen door de steeds veranderende reisadviezen. Zo zijn normale routes voor bijvoorbeeld KLM naar New York en Londen ineens een stuk minder aantrekkelijk. De frequentie van deze routes ging dan ook omlaag. Transavia koos er op haar beurt voor om periodiek een lijst met ‘bereikbare’ bestemmingen op te maken en hier het aanbod op korte termijn op aan te passen. Dat lijkt op het moment erg goed te werken.

Airbus A318-100 van Air France op de luchthaven Paris-Charles de Gaulle (Bron: Air France)
Airbus A318-100 van Air France op de luchthaven Paris-Charles de Gaulle (Bron: Air France)

Air France winterdienstregeling

Voor de komende winterdienstregeling heeft Air France ook inspiratie opgedaan uit succesvolle zomerbestemmingen. Er gaan namelijk zeven zomer hotspots mee naar de winter. Het gaat om de volgende routes vanuit Paris-Charles de Gaulle:

 • Seville en Las Palmas in Spanje,
 • Tanger in Marokko,
 • Faro in Portugal,
 • Djerba in Tunesië en
 • Krakow in Polen.

Daarnaast zijn er zes nieuwe bestemmingen. Deze zijn te bereiken vanuit Paris-Charles de Gaulle en Paris-Orly, aangevuld met Pointe-à-Pitre in Guadeloupe. Het gaat om de volgende routes:

 • Vanuit Paris-Charles de Gaulle kun je tweemaal per week naar Tenerife in Spanje en tevens tot twee per week naar Rovaniemi (Lapland, Finland). Op deze routes vliegt Air France met de Airbus A319.
 • Vanuit Paris-Orly kun je deze winter dagelijks naar Berlijn en München. Je vliegt dan met de iets kleinere Airbus A318. De genoemde Duitse steden zijn ook bereikbaar vanuit Paris-Charles de Gaulle.
 • Tot slot vlieg je vanuit Pointe-à-Pitre op Guadeloupe tweemaal per week naar Montreal en New York. Air France vliegt op deze routes met een Airbus A320.

Air France stelt dat de winterdienstregeling mogelijk nog kan wijzigen afhankelijk van de dan geldende reisrestricties. Voor het meeste actuele aanbod kijk je op de website van Air France of een boekingsplatform zoals bijvoorbeeld Momondo.

Flexibel boekingsbeleid

Normaliter zijn airlines heel streng als het om boekingsvoorwaarden gaat. Een wijziging van je vliegticket kan dan ook in de papieren lopen. In de huidige situatie ligt dat echter heel anders. Tickets uiterlijk geboekt op 31 december 2021 zijn volledig wijzigbaar. Hier rekent Air France geen kosten voor. Het is ook mogelijk om de vlucht te annuleren en een voucher aan te vragen. Indien de vlucht door de airline zelf wordt geannuleerd heb je recht op een terugbetaling van het volledige bedrag. Kijk voor de meeste actuele boekingsvoorwaarden op de website van Air France.

Check voordat je boekt en vlak voor vertrek altijd de actuele reisadviezen en -restricties. Dit doe je op de Nederlandse website Wijs op reis of op de website van de  Vlaamse overheid. Je kunt ook de Europese reisadviezen en kleurcodering raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *