Eurowings wijzigt regels handbagage basic economy tarieven2 min leestijd

Eurowings, Handbagage, Basic Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eurowings past de regels omtrent het meenemen van handbagage aan op basic economy tarieven. De maatschappij volgt hiermee de trend van vele andere maatschappijen. Eerder dit jaar wijzigde ook al Aer Lingus deze regels.

Eurowings wijzigt regels voor handbagage

Voor boekingen vanaf 31 augustus 2021 mogen passagiers met een basic economy tarief één klein stuk handbagage meenemen aan boord. Dit komt bijvoorbeeld overeen met een laptoptas, een middelgrote handtas of een rugzak. De afmetingen van dit stuk bagage zijn vanaf dan aanzienlijk groter zijn dan voorheen: in plaats van de eerder toegestane 40x30x10 cm zijn deze afmetingen nu 40x30x25 cm.

Grotere stukken handbagage zoals trolleys worden in de toekomst niet meer automatisch meegerekend in het basic economy tarief. Natuurlijk kunnen passagiers met dit tarief wel flexibel extra diensten naast hun vlucht boeken. Denk hierbij aan een groter stuk handbagage tot 8kg zoals een trolley met de afmetingen 55x40x23 cm vanaf € 10,-. Daarnaast speelt Eurowings in op de wens van veel passagiers voor meer flexibiliteit. De maatschappij zal naar verwachting eind dit jaar op het basic economy tarief klanten ook een kleiner stuk ruimbagage tot 12 kg als optie aanbieden. Passagiers kunnen dit dan flexibel naast hun vlucht boeken vanaf € 10,-. Dit is erg populair bij korte reizen.

Eurowings, Handbagage, Basic Economy
Vanaf 31 augustus 2021 gelden er nieuwe regels omtrent handbagage bij Eurowings.

SMART- en BIZclass tarieven blijven ongewijzigd

Met deze aanpassing wordt het verschil tussen het basic economy tarief en de SMART en BIZclass tarieven groter. Passagiers hoeven in de toekomst alleen nog te betalen voor de extra diensten die ze expliciet willen en kunnen zo voor aantrekkelijke prijzen vliegen. Deze wijzigingen gelden nog niet voor reeds bestaande boekingen. Passagiers die besluiten een tweede stuk handbagage te boeken, profiteren ook van priority boarding. Dit betekent dat ze als een van de eersten aan boord mogen en zo kan die bagage snel en gemakkelijk worden opgeborgen.

Met de introductie van de nieuwe regels moet ook het in- en uitstappen sneller gaan. Uit onderzoek blijkt dat handbagage nog steeds een van de belangrijkste oorzaken van oponthoud is. Denk bijvoorbeeld aan trolleys die na het instappen in het ruim moeten worden geladen vanwege overvolle bagagebakken.

Bron- en beeldmateriaal: Eurowings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *