Aer Lingus verandert beleid voor handbagage2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aer Lingus heeft deze week het beleid voor handbagage op Europese vluchten veranderd. Vanaf nu mag je alleen een stuk bagage van maximaal 10 kg meenemen als handbagage met priority boarding, zo laat de Ierse maatschappij weten op hun website. Handbagage is een hot topic voor veel reizigers en airlines.

Aer Lingus verandert beleid voor handbagage

Tot nu toe was het zo dat je altijd een stuk bagage van maximaal 10 kg en nog een klein stuk handbagage zoals een laptoptas gratis mee het vliegtuig in mocht nemen. Dit is vanaf nu alleen maar mogelijk als je priority boarding hebt. Voor priority boarding betaal je €5,99 of £5,99 extra. Is dit niet het geval, dan kun je bij het inchecken nog altijd je bagage gratis inchecken als ruimbagage. Een klein stuk handbagage zoals als een laptoptas mag je nog altijd gratis meenemen het vliegtuig in.

Airbus A321 Aer Lingus
Vanaf nu kun je niet meer een koffer meenemen als handbagage bij Aer Lingus. (Foto: Aer Lingus)

Als je al ingecheckt bent en je neemt je koffer mee naar de gate, dan zul je deze daar moeten afgeven om alsnog in te checken als ruimbagage. Daarbij dien je € 35,- te betalen. Je bent verzekerd van priority boarding in de volgende gevallen:

  • Je hebt Silver, Platinum of Concierge status in het loyaliteitsprogramma AerClub,
  • Je boeking is gemaakt bij Plus, Advantage of Aer Space,
  • Ouders die reizen met kinderen,
  • Passagiers met een aansluitende trans-Atlantische vlucht of interline vlucht.

Conclusie

Aer Lingus heeft het beleid voor handbagage op Europese vluchten veranderd. Als je geen elitestatus hebt bij AerClub en je reist enkel binnen Europa, dan is de kans groot dat je op een ticket reist waarbij je jouw koffer voortaan bij de balie dient in te checken. Een klein stuk handbagage zoals een laptop mag je nog wel mee het vliegtuig in nemen. Wil je toch je koffer meenemen als handbagage, dan dien je van te voren priority boarding bij te kopen.

Uitgelichte afbeelding: Aer Lingus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *