Priority Pass stopt samenwerking met Plaza Premium

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton International Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Priority Pass stopt per 1 juli 2021 de samenwerking met Plaza Premium lounges. Op dit moment biedt de aanbieder zo’n 1.300 lounges wereldwijd aan. Daarnaast biedt het bedrijf ook nog een aantal restaurants en spa’s op luchthavens aan. Een aantal weken geleden schreven we al op Insideflyer over de uitbreiding van 250 lounges bij Priority Pass. Die uitbreiding kwam er mede doordat de twee bedrijven de samenwerking besloten te stoppen.

Priority Pass stopt samenwerking met Plaza Premium

Vanaf 1 juli 2021 krijgen PP houders geen toegang meer tot een aantal Plaza Premium lounges. Plaza Premium is de grootste aanbieder op het gebied van lounges op luchthavens wereldwijd. Het bedrijf biedt namelijk in totaal 180 lounges aan op bijna 50 verschillende luchthavens. In totaal verlaten 57 Plaza Premium lounges het aanbod van Priority Pass. De volledige lijst kun je hier vinden. Niet alle lounges verlaten dus de lijst. Vooral passagiers in Canada en het Verenigd Koninkrijk zullen dit gaan merken.

Review – Plaza Premium Lounge – Edmonton Airport
Plaza Premium Lounge Edmonton International Airport.

Plaza Premium stopt de samenwerking met Priority Pass omdat het bedrijf heeft besloten het contract niet te verlengen. Een woordvoerder laat weten hier een groter en algemener publiek wereldwijd mee te willen bereiken. Door de toegang tot de lounges niet meer op te nemen in het aanbod van Priority Pass is de toegang exclusiever. Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat luchtvaartmaatschappijen zelf meer betalen aan Plaza Premium lounges dan Priority Pass. Luchtvaartmaatschappijen zijn namelijk verplicht om voor elke geregistreerde bezoeker te betalen. Daarnaast biedt Plaza Premium sinds enige tijd ook eigen loungepassen aan.

Conclusie

PP houders hebben vanaf 1 juli geen toegang meer tot in totaal 57 Plaza Premium lounges. Aan de andere kant breidt Priority Pass hun aanbod van lounges dit jaar flink uit. Hierdoor verandert het aanbod voor de reiziger aanzienlijk. Plaza Premium kent een aantal goede lounges, al ben ik zelf meer een fan van de echte airline lounges. Ik ben wel benieuwd hoe Plaza Premium hun lounges nu vol wil krijgen, nu PP houders er geen toegang meer tot hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *