Priority Pass breidt uit met ruim 250 nieuwe lounges2 min leestijd

PriorityPass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Priority Pass breidt het wereldwijde netwerk van lounges dit jaar flink uit. Zo komen er in 2021 in totaal ruim 250 nieuwe locaties bij, waarvan 150 lounges op luchthavens en nog eens 100 andere locaties op treinstations en zeehavens.

Priority Pass breidt uit met 20%

Met deze 250 nieuwe locaties wereldwijd groeit het netwerk van Priority Pass met zo’n 20%. Dit jaar heeft Priority Pass al 32 nieuwe lounges toegevoegd, zoals de Air Serbia lounge in Belgrado. Zo werden er ook in de Verenigde Staten een aantal Lufthansa lounges toegevoegd aan het netwerk. Priority Pass heeft namelijk een overeenkomst met Lufthansa gesloten. Hierdoor hebben Priority Pass houders nu toegang tot Lufthansa lounges op New York-John F. Kennedy (JFK), Newark (EWR) en Washington-Dulles (IAD). Ook is het netwerk in China flink uitgebreid. Echter werd er helaas ook afscheid genomen van alle Plaza Premium lounges.

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)
Priority Pass voegt in 2021 ruim 250 nieuwe locaties toe.

Het toevoegen van 250 nieuwe locaties is natuurlijk fantastisch nieuws, maar ook niet meer dan je zou kunnen verwachten. Want zonder de Plaza Premium lounges is het aantal locaties behoorlijk afgenomen. Het is nu afwachten hoe de nieuwe lounges gaan reageren op de Priority Pass. Het kan goed zijn dat een lounge zich snel zal terugtrekken, omdat er de samenwerking niet aantrekkelijk genoeg is. Zo voegde de Alaska Lounge Portland zich toe tot Priority Pass, maar een paar maanden later was deze niet meer op de lijst te vinden. Het is natuurlijk ook afwachten hoe snel de reiswereld weer zal aantrekken.

Conclusie

Het is zeker goed nieuws dat Priority Pass dit jaar ruim 250 nieuwe locaties toevoegt. Dit zijn zo’n 150 lounges op luchthavens en nog eens 100 andere locaties op o.a. treinstations en zeehavens. De uitbreiding van het netwerk is niet meer dan normaal, nadat alle Plaza Premium lounges van de lijst werden verwijderd. Het is wel afwachten of de lijst nu zo blijft, aangezien er moet worden gekeken hoe interessant de PriorityPass voor een bepaalde lounge is.

Uitgelichte afbeelding: Priority Pass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *