Handbagage gratis inchecken bij drukke KLM vluchten1 min leestijd

Royaal handbagagebeleid KLM ten einde?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vlieg je vanaf vandaag met KLM van of naar Schiphol, dan kan je mogelijk een berichtje ontvangen van de airline of je je handbagage wil inchecken op de luchthaven – zonder extra kosten. Tenminste, als je een ‘niet-premium’ passagier bent en een Light ticket hebt geboekt. Naast een SMS of email wordt deze mogelijkheid ook op de boardingpass vermeldt. Het is niet de eerste keer dat KLM dit in de drukkere periodes invoert.

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

Handbagage inchecken om opstoppingen te vermijden

Als de verwachting is dat de handbagageruimte aan boord beperkt is, stuurt KLM dit aanbod aan passagiers die standaard geen ruimbagage inclusief hebben. De handbagage kan dan kosteloos worden ingecheckt. Dit moet ervoor zorgen dat het in- en uitstappen sneller en soepeler verloopt. Nu er binnen Europa weer meer gereisd wordt voor leisure, is het zeker denkbaar dat passagiers meer en grotere handbagage mee willen nemen. De verhoogde ruimbagagetoeslagen zullen hierbij niet helpen.

Flying Blue Platinum, Gold Elite en Silver Elite kaarthouders, Bluebiz deelnemers alsmede passagiers reizend op een Skypriority of Corporate fare zullen dit aanbod niet toegestuurd krijgen. Het doel is dat zij hun handbagage mee kunnen nemen aan boord.

Wil je weten of je bagagestuk conformeert aan de maximale afmetingen bij KLM? Gebruik dan de AR-handbagagechecker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *