Dit is de Lufthansa buy-on-board service in Europa2 min leestijd

Dit is de Lufthansa buy-on-board service in Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa kondigde in 2020 al aan dat de airline dit jaar met een buy-on-board service zou gaan werken binnen Europa. De maatschappij gaf destijds aan dat dit gebaseerd was op feedback van reizigers. Hoe dan ook krijg je dus zo goed als geen gratis snack of drankje meer aan boord. Je betaalt dus voor een maaltijd of drankje, maar wat houdt de buy-on-board service in de praktijk in?

Buy-on-board

Vlieg je low-cost binnen Europa, dan zul je eigenlijk nooit een gratis maaltijd of drankje ontvangen. Bij onder andere easyJet of Ryanair betaal je namelijk voor eten en drinken aan boord. Daarentegen zijn de tickets bij deze maatschappijen in beginsel natuurlijk ook voordeliger. Onder andere British Airways en Swiss bieden al een buy-on-board service aan. Of Lufthansa haar vluchten nu voordeliger zal maken is natuurlijk nog maar de vraag.

Snack bij British Airways uit de buy-on-board service.

Om de concurrentie verder aan te gaan, maar volgens Lufthansa ook om reizigers een betere service te bieden, introduceert de maatschappij de service nu op Europese vluchten. Vooralsnog zal er niets veranderen op Europese Business Classvluchten.

Dit is de buy-on-board service

Maar hoe ziet die service er nu precies uit? Lufthansa kondigt aan dat het menu van de buy-on-board service iedere drie maanden zal veranderen. Het lijkt er dus op dat dit seizoensgebonden zal zijn, maar dat is onze interpretatie.

‘Onboard Delights’, zo heet de nieuwe service van Lufthansa. Het zal bestaan uit hoogwaardige snacks, maaltijden en drankjes. Deze zijn beschikbaar op vluchten van 60 minuten of langer binnen Europa. Koffie komt van het koffiehuis Dallmayr, wat is München gevestigd is. De maaltijden worden gemaakt bij de hubs in Frankfurt of München en worden gemaakt aan de hand van de dean&david recepten. Dean&david staan bekend om hoge kwaliteit als ook de verantwoordelijkheid die ze nemen op het gebied van onder andere duurzaamheid.Dit is de Lufthansa buy-on-board service in Europa

Maaltijden worden geserveerd in duurzame verpakkingen, namelijk verpakkingen van PaperWise. Deze verpakkingen zijn gemaakt van restproducten uit de landbouw, in combinatie met 100% duurzame energie. Op deze manier wil Lufthansa een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de luchtvaart.

Wat moet het kosten?

Het is nog niet helemaal gedaan met gratis eten of drinken. Op vluchten tot 30 minuten ontvang je een chocolade snack. Vlieg je op vluchten tot 60 minuten, dan ontvang je ook nog een flesje water. Dit zal beiden gratis aangeboden worden.

Op Lufthansa vluchten binnen Europa vanaf 60 minuten is er daarnaast ook keuze uit de buy-on-board service, tegen betaling. Softdrinks en bieren zijn beschikbaar vanaf €3,50. Voor €3,- drink je koffie of thee en maaltijden starten vanaf €5,50. Kleine snacks zijn beschikbaar vanaf €2,-. Betalingen geschieden alleen cashlesh.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er is keuze uit sandwiches, salades en nagerechtjes. Het huidige menu kun je via deze website van Lufthansa raadplegen.


Bron & Beeldmateriaal: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *