Lufthansa komt met buy-on-board aanbod2 min leestijd

Deze herfst met Lufthansa naar nieuwe zonnige bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa gaat vanaf volgend jaar in economy class een buy-on-board service introduceren op vluchten binnen Europa. Op dit moment hoef je namelijk nog niet te betalen voor een snack en een drankje op deze vluchten. Daar komt dus vanaf volgend jaar verandering in. Lufthansa volgt hiermee dezelfde trend als British Airways die een paar jaar geleden al een buy-on-board service introduceerde.

Lufthansa komt met buy-on-board aanbod in economy

De buy-on-board service gaat in het voorjaar van 2021 van start en geldt op alle Europese vluchten van Lufthansa, Swiss en Austrian. Swiss bood al een paar jaar een buy-on-board service aan in economy class op vluchten van en naar Genève. Dit is puur om de concurrentie aan te gaan met prijsvechter EasyJet.

Swiss CS100
Op vluchten vanaf Genève biedt Swiss al een buy-on-board service aan.

Nu gaat Lufthansa deze buy-on-board service dus ook introduceren op andere Europese vluchten. Als reden geeft de maatschappij op dat dit besluit is genomen gebaseerd op de feedback van de passagiers… Op dit moment zouden passagiers niet tevreden zijn over het aanbod. Lufthansa geeft aan dat er met het nieuwe aanbod meer keuze is in eten en drinken tijdens de vlucht.

lufthansa, buy-on-board
Vanaf volgend jaar moet je je portemonnee trekken voor een snack in economy. (bron: Lufthansa)

Trend

Het is natuurlijk jammer op deze verslechtering van de service te zien. Lufthansa is niet de enige maatschappij die is overgestapt op een buy-on-board service in economy class op korte vluchten. British Airways volgde deze trend een paar jaar geleden al. Ook bij Iberia en SAS moet je op Europese vluchten je portemonnee trekken voor een snack en een drankje.

We moeten weten dat al deze grote maatschappijen natuurlijk concurreren met prijsvechters als EasyJet en Ryanair en daarom was deze trend ook bij de Lufthansa Group te verwachten. Een logisch gevolg is dan dat vluchten wel goedkoper kunnen worden, al is dit nog niet door Lufthansa bevestigd.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *