American en Alaska starten nauwere samenwerking

travel hacking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines en Alaska Airlines starten binnenkort met een nauwere samenwerking. Zoals we eerder al bekendmaakten, zal Alaska op 31 maart toetreden tot de Oneworld alliantie. Voor zowel American als Alaska Airlines betekent de samenwerking veel meer. Zo breidt American Airlines flink uit op de luchthaven van Seattle met vluchten naar Bangalore, Londen en Shanghai.

Elitevoordelen vanaf maart 2021

Als Alaska eenmaal de Oneworld alliantie heeft toegetreden op 31 maart, zullen ook beide frequent flyer programma’s nauwer gaan samenwerken. Zo heb je bijvoorbeeld als AAdvantage Executive Platinum lid ook toegang tot alle top tier elite voordelen van Alaska. Hierbij moet je denken aan:

  • Priority check-in
  • Loungetoegang
  • Het meenemen van extra bagage
  • Vluchtwijziging op dezelfde dag
  • Stoelvoorkeur voor eliteleden (Main Cabin Extra bij American en Premium Class bij Alaska)

Vorig jaar maakte American Airlines het al mogelijk om Elite Qualifying Miles (EQM) te verdienen op vluchten van Alaska. Ook op het verdienen van miles zal meer evenwicht ontstaan.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Ook met je elitestatus van Alaska heb je binnenkort toegang tot de Main Cabin Extra stoelen van American.

Samenwerking upgrades

Ook op het gebied van upgrades zullen beide maatschappijen nauw met elkaar samenwerken. Zo zul je met een elitestatus van American Airlines ook toegang hebben tot het upgradesysteem van Alaska Airlines en omgekeerd. Hiervoor gelden de volgende regels:

  • AAdvantage Platinum Pro en Executive Platinum leden krijgen toegang tot complimentary upgrades op binnenlandse vluchten van Alaska.
  • Mileage Plan MVP Gold 75K leden krijgen toegang tot complimentary upgrades op binnenlandse vluchten van American Airlines.

Dat is echter nog niet alles. In een later stadium zal er ook worden samengewerkt met upgrades op lagere elitestatus niveaus. Ook op internationale vluchten verwachten beide maatschappijen het upgradesysteem verder uit te breiden.

Later hebben MVP Gold 75K leden ook toegang tot upgrades op internationale vluchten van American.

Conclusie

Dit is natuurlijk weer mooi nieuws voor zowel American AAdvantage als Alaska MileagePlan leden. Op 31 maart zal er wellicht veel veranderen voor beide maatschappijen. Vanaf dan werken de maatschappijen nauwer samen op het gebied van upgrades. We weten echter nog niet hoe deze upgradelijst eruit ziet en welke passagiers voorrang zullen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *