Alaska Airlines op 31 maart 2021 bij Oneworld

Alaska Airlines Promotie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In februari dit jaar werd bekend dat Alaska Airlines lid wordt van Oneworld. De exacte datum is echter nooit genoemd. Wel maakte de maatschappij meerdere keren bekend wanneer dit ongeveer zal gaan gebeuren. Zo maakte Alaska Airlines in juli dit jaar nog bekend dat de maatschappij al eind 2020 lid zal worden van Oneworld. In september kondigde de maatschappij aan dat dit is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2021.

Alaska Airlines bij Oneworld op 31 maart 2021

Alaska heeft nu officieel bekendgemaakt dat de maatschappij op 31 maart 2021 bij Oneworld komt. Dat is later dan we in juli hoopten, maar wel voor de zomer van 2021. Eind juli kreeg Alaska Airlines een uitnodiging om bij Oneworld te komen waarmee het officieel de 14de maatschappij wordt in de alliantie.

Alaska Airlines
Alaska Airlines komt op 31 maart 2021 bij officieel bij Oneworld.

Doordat Alaska bij Oneworld komt kan er nog intensiever worden samengewerkt met o.a. British Airways, Cathay Pacific, Japan Airlines en Qantas. Ook kan de maatschappij nog intensiever gaan samenwerken met American Airlines. American begon eerder dit jaar al met vluchten vanaf Alaska’s hub in Seattle naar o.a. Shanghai, Londen en Bangalore.

Mileage Plan

Mileage Plan is het frequent flyer programma van Alaska Airlines en biedt een aantal mooie mogelijkheden wat betreft het inzetten van miles. Het is echter nog maar de vraag of al dit moois blijft behouden als de maatschappij een volwaardig Oneworld lid is.

  • Zo heeft Alaska op dit moment voor iedere partnermaatschappij een aparte awardtabel. Het is op dit moment nog onbekend of Alaska dit blijft aanhouden of dat er één awardtabel komt voor alle Oneworld partners.
  • Ook is het nog maar de vraag of Alaska een partner blijft met niet-Oneworld maatschappijen.

Beeldmateriaal: Alaska Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *