Geen heropening van de Corona teststraat Schiphol

Geen heropening van de Corona teststraat Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Exact een maand is de teststraat op Schiphol open geweest. Van 12 augustus t/m 12 september. Reizigers uit oranje gebieden werd de mogelijkheid geboden om zich te laten testen op de aanwezigheid van het Coronavirus. Helaas moest de corona teststraat op Schiphol na een maand alweer sluiten. Dit had te maken met het tekort aan testcapaciteit bij de GGD. Na onder meer een evaluatie van het RIVM heeft de overheid dan ook besloten geen enkele teststraat op luchthavens in Nederland te gaan openen.

Testen

Gedurende de maand dat de teststraat op Schiphol open was, zijn er zo’n 19 duizend reizigers getest op de aanwezigheid van het Coronavirus. Het percentage positief geteste reizigers lag in de weken tussen de 1,5% en de 1,9%. De GGD heeft bij deze reizigers ook gekeken waar de reiziger mogelijk besmet geraakt was. Voor ongeveer 46% heeft de GGD kunnen bepalen waar die relaties mogelijk hebben gelegen.

Stoppen met testen

De belangrijkste reden om te stoppen met het testen in de teststraat half september was het tekort aan testcapaciteit. De overheid heeft inmiddels besloten geheel te stoppen met het testen op de luchthavens. De reden zit waarschijnlijk deels in het feit dat er binnen Europa zo veel landen ‘oranje’ gekleurd zijn. Hierdoor zal het gros van de reizigers toch thuis blijven. Verder concludeert het RIVM dat het vindpercentage op de luchthaven laag is. Op Schiphol is het percentage bijna de helft lager is dan bij andere Corona teststraten in het land.Corona Teststraat Schiphol nu alweer gesloten

Volgens het RIVM heeft dit te maken met het feit dat reizigers uit risicolanden aangeboden is om een test laten doen, ongeacht of men klachten heeft. Dat reizigers naar in een risicoland geweest zijn leidt niet automatisch tot een hoger vindpercentage dan wanneer iemand zich laat testen met klachten. De conclusie van het Ministerie van Volgsgezonheid, Welzijn en Sport heeft dan ook besloten dat er voorlopig geen heropening van de Corona teststraat op Schiphol zal zijn. Maar ook zullen er geen andere teststraten op luchthavens in Nederland worden geopend.

Beeldmateriaal: Schiphol

Reacties

  1. Peter Lee zegt

    Ik had graag een temperatuur scanner gezien zoals je ook in Beijing , Seoul , Tokyo en vele andere vliegvelden al jaren ziet.
    Had denk ik een hoop besmettingen gescheeld van passagiers uit besmette landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *