Corona Teststraat Schiphol nu alweer gesloten

Geen heropening van de Corona teststraat Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kom je met een vlucht aan in een bepaald land, dan kan het zo zijn dat je nu getest wordt op het COVID-19 virus. In sommige landen is het verplicht. In weer andere landen is op vrijwillig basis. Dat geldt ook voor reizigers reizend vanuit een oranje gebied naar Nederland. Daarbij is ook het advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. De werking van de teststraat kun je hier nog eens nalezen. Echter, voorlopig kun je geen gebruik maken van de Corona teststraat op Schiphol, want deze is alweer gesloten.

Hoe werkt het?

Je kunt normaliter gebruikmaken van de COVID-19 teststraat op Schiphol, als je uit een risicogebied komt. Een risicogebied is door de Nederlandse overheid gemarkeerd als oranje of rood gebied. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Met het Coronavirus in het achterhoofd heeft het voornamelijk te maken met de hoeveelheid besmettingen in het risicoland. Ook kan het zijn dat het andere land inreisbeperkingen heeft voor Nederlanders, waardoor de overheid bepaalt een oranje advies te geven.Corona Teststraat Schiphol nu alweer gesloten

Kom je dan dus uit zo’n oranje gemarkeerd gebied, dan is het advies: laat je testen en ga 10 dagen in thuisquarantaine. Maar vanaf 12 september is dat niet meer mogelijk. De Corona teststraat op Schiphol is namelijk gesloten.

Oorzaak sluiting?

Voorafgaand aan de opening, alsook tijdens het bestaan van de teststraat, was er al veel kritiek op de werkwijze. Niet iedereen kon zich zomaar laten testen, ook was de teststraat maar op bepaalde momenten open. En dat is nog niet alles, want de teststraat sluit nu dus tijdelijk. Helaas krijgt de Nederlandse overheid het niet voor elkaar om voldoende testcapaciteit te organiseren. De vraag naar het aantal testen, het laten testen en het laten onderzoeken ervan is inmiddels enorm toegenomen. De verschillende onderdelen uit de testketen kunnen het niet goed aan. Daarom heeft het kabinet op 11 september besloten om de teststraat op Schiphol tijdelijk te sluiten. Hierdoor komt er meer testcapaciteit op andere belangrijke plekken.Corona Teststraat Schiphol nu alweer gesloten

Schiphol hoopt dat er op korte termijn weer testcapaciteit beschikbaar komt. Dat zou volgens de luchthaven perspectief bieden voor reizigers.

Bron & Beeldmateriaal: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *