Emirates Skywards viert 20e verjaardag met dubbele miles2 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks de Coronapandemie vieren airlines en loyalty programma’s regelmatig alsnog hun verjaardag. Zo bestaat SkyTeam 10 jaar en viert KLM natuurlijk haar 101e verjaardag met Huisje 101. Ook Delta en Garuda Indonesia vierden hun jubileum op Schiphol. Emirates kan zich bij het rijtje jubilarissen voegen met de 20e verjaardag het loyaliteitsprogramma Emirates Skywards. Inmiddels heeft Skywards 27 miljoen leden.

Emirates Skywards

Het loyaliteitsprogramma van Emirates werd in 2000 opgericht. Het duurde zo’n vijf jaar voordat het de grens van een miljoen leden had bereikt. Negentien jaar later staat de teller dus op maar liefst 27 miljoen leden wereldwijd. Een bijzondere prestatie. Volgens de gulf carrier heeft het programma 32.000 zogenaamde fouding members. Dit zijn leden die zich in 2000 bij Skywards hebben aangesloten. 

Skywards kent vier membership tiers: Blue, Silver, Gold en Platinum. Hoe meer je met Emirates reist, hoe hoger de status die je kunt behalen. Uiteraard kent elke status zijn eigen privileges. Zo krijg je bij Emirates Skywards al vanaf de Silver status toegang tot de Emirates lounges. Bij flydubai is dit vanaf de Gold status. En Platinum leden kunnen hun partner aanwijzen als Gold lid zonder extra te vliegen. Je status wordt vastgesteld op basis van de Tier Miles die je in een periode van 13 maanden hebt verzameld. Meer over de verschillende statussen en de bijbehorende voordelen lees je hier terug.

Emirates neemt aan boord diverse voorzorgsmaatregelen (Bron: Emirates)
Emirates neemt aan boord diverse voorzorgsmaatregelen (Bron: Emirates)

Dubbele miles

Emirates viert de 20e verjaardag van Skywards met dubbele Tier Miles en Skywards Miles voor alle founding members. Dit geldt voor vluchten die geboekt zijn voor 10 december 2020 en voor reizen tot 31 maart 2021. Hierdoor kun je als founding member gemakkelijker een status behalen of behouden. Ook spaar je sneller Skywards miles die je weer uit kunt geven aan vluchten of upgrades. 

Door de huidige Coronapandemie heeft ook Emirates Skywards maatregelen genomen om haar leden tegemoet te komen. Silver, Gold en Platinum leden krijgen een verlening van hun status van 12 maanden zonder daarvoor te hoeven vliegen. Op deze manier verloopt je status niet als je niet kunt vliegen in verband met bijvoorbeeld inreisbeperkingen door Corona. Ook de geldigheid van Skywards Miles is aangepast. Alles over de Coronamaatregelen die Emirates neemt lees je hier terug.

Reacties

  1. Bert zegt

    Strakke promotie: geldig voor net iets meer dan één promille van de leden. Dan was zelfs het stukje taart van KLM op hun honderdste beter, dat was tenminste voor iedereen die die dag vloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *