Voorlopig niet meer op vakantie, hoe zit het met de reisadviezen?

Oranje reisadvies breidt uit: Portugal, Duitsland en delen van Zweden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb je voor de komende weken een reis binnen Europa op de planning staan? Het is dan verstandig goed te kijken of het reisadvies is aangepast. De afgelopen dagen is er erg veel veranderd qua reisadviezen. We lijken namelijk weer bijna terug bij af als het gaat om de hoeveelheid corona besmettingen. Maar wat hebben de nieuwe reisadviezen voor impact op je geplande vakantie?

Reisadviezen

Normaliter geeft een overheid reisadviezen voor een land af. In het geval van Nederland doet het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat. Voor de huidige coronacrisis hadden de meeste landen in de wereld een groene kleurcode. Dat betekent dat er geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s zijn. Voor enkele andere landen was er een gele kleurcode en voor weer andere oranje of zelfs rood. Echter waren dat er vrij weinig. Met het uitbreken van het coronavirus begin maart veranderden alle ‘groene’ landen in de wereld in de oranje kleurcode. Reizen werd dan ook afgeraden. Was het toch nodig om te reizen dan adviseerde de overheid je om bij terugkomst dringend in quarantaine te gaan.

InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen
De kleurcodes van de Nederlandse overheid. Wel of niet reizen?
Bron Nederland Wereldwijd.

Net voor de zomer veranderden de reisadviezen voor enkele Europese landen opnieuw. Er mocht weer meer gereisd worden en dat was prettig voor de vele reizigers die graag in de zomerperiode op vakantie wilde gaan. Er waren nog tal van restricties, maar toch kon er weer vakantie gevierd worden.

Aanbreken van de herfst

De zomerperiode was nog niet afgelopen of verschillende landen gingen alweer op slot. De Nederlandse overheid adviseerde om niet meer af te reizen naar verschillende landen in Europa. Met het aanbreken van de herfst stijgt in Nederland het aantal coronabesmettingen enorm, evenals in vele andere landen om ons heen. Leek het er eerst nog op dat je naar nog zeker 10 verschillende landen kon reizen in de herfstperiode (zonder allerlei reisbeperkingen, coronatesten en quarantaine verplichtingen), is het inmiddels flink teruggelopen. Deze week werd duidelijk dat veel landen strengere maatregelen gaan nemen om het virus een halt toe te roepen. Het wordt nu sterk afgeraden om nog naar geheel Frankrijk, België en Polen te reizen. Voor Duitsland moet je een een negatieve corona-uitslag hebben en Groot-Britannië zit inmiddels al tijden op slot. Waar kun je nog naar toe op vakantie met deze hoeveelheid aan restricties?

Open of gesloten?

Minister-president Mark Rutte gaf afgelopen dinsdag (13 oktober) aan dat hij sterk afraadt om naar oranje gebieden te gaan. Verder was het belangrijk de reisadviezen goed te volgen alvorens een vakantie te boeken. Op deze website van de Nederlandse Overheid kun je alle meest up-to-date reisadviezen vinden. En in quarantaine te gaan als je toch uit een oranje gebied terugkomt.

Op dit moment is er een handjevol landen of gebieden waar je deze herfst, op dit moment, heen kunt reizen. InsideFlyer adviseert je om goed op bovenstaande website te kijken als je wilt vertrekken. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste informatie te verzamelen voor vertrek, aangezien dit snel kan wijzigen.

Het is nog mogelijk om naar de volgende landen of gebieden te reizen:

  • Zweden.
  • Italië (& San Marino), met negatieve Corona-uitslag of test op luchthaven.
  • Luxemburg.
  • Duitsland; met een negatieve corona-uitslag.
  • Griekenland; maar niet naar de eilanden.
  • Portugal; maar niet het gebied rondom Lissabon en het gebied Leziria do Tejo.
  • Oostenrijk; in en rondom Wenen en Tirol niet.
  • Curaçao, met negatieve Corona-uitslag.
Voorlopig niet meer op vakantie, hoe zit het met de reisadviezen?
Reisadviezen vanaf 13 oktober 2020.
Bron @24/7 BZ

Zoals je ziet blijft er dus maar weinig over en het ziet er niet naar uit dat het de komende weken veel zal veranderen, wellicht eerder verslechteren. Dit is natuurlijk heel vervelend, maar vooral een nieuwe domper voor de reissector! Check voordat je een vakantie boekt dus eerst goed de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Bron & Beeldmateriaal: Ministerie van Buitelandse Zaken

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *