Qatar Airways breidt maaltijden uit met vegan optie

Qatar Airways Vegan Maaltijden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways geeft Business Class passagiers op alle vluchten vanuit Doha nu de mogelijkheid om een volledig vegan maaltijd te nuttigen.

KLM is voor Economy Class passagiers op Europese vluchten ook over gestapt naar vegetarische maaltijden. Op vluchten naar Canada is er ook een vegaburger geïntroduceerd.

Qatar Airways – vegan maaltijden aan boord

Deze nieuwe vegan maaltijden zijn beschikbaar voor alle Business Class passagiers vanuit Doha. Op een aantal geselecteerde vluchten naar Doha zullen deze maaltijden ook beschikbaar zijn. Op het menu kun je deze nieuwe optie vinden, het is niet noodzakelijk om deze van te voren aan te vragen.

De Qatar Airways Group Chief Executive, Mr. Akbar Al Baker, is verheugd over deze nieuwe maaltijdoptie:

Wij streven er altijd naar om onze klanten authentieke en toegeeflijke ervaringen in de lucht te bieden. We zijn verheugd om een veganistische hoofdgerechtkeuze in ons boordmenu op te nemen, waarmee we onze passagiers weer een andere lifestyle-keuze bieden die de verwachtingen van een vijfsterren luchtvaartmaatschappij herdefinieert.

Voor passagiers die in Economy Class reizen is er ook een vegan maaltijd beschikbaar, maar deze moet voorafgaand aan de vlucht aangevraagd worden. Dit kun je doen via de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit is ook nog steeds mogelijk voor passagiers in Business Class, maar dat is dus niet geheel noodzakelijk voor vluchten vanuit Doha.

Ben je lid van het Privilege Club loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij, dan is je status met 12 maanden verlengd. Wanneer je status voor 31 januari 2021 vervalt, is deze met 12 maanden verlengd. Deze verlenging geldt ook voor leden die gedowngraded zijn na 9 februari 2020. Deze wijzigingen zijn op 1 april 2020 doorgevoerd.

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij ook naar Schiphol. Op deze vluchten wordt een A350 of B777-300ER ingezet. De vluchtduur Doha-Amsterdam (en v.v.) bedraagt ongeveer 6 uur en 25 minuten. De vluchten tussen Doha en Schiphol worden dagelijks uitgevoerd. De B777-300ER toestellen die naar Amsterdam vliegen zijn voorzien van de Qsuite business class stoelen. Afgelopen jaar vloog Qatar Airways al 5 jaar naar Nederland.

Qatar Airways Vegan Maaltijd

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *