Op deze routes vlieg je in de Qsuite van Qatar Airways5 min leestijd

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways wordt geroemd om het zeer hoogwaardige business class product bekend onder de naam Qsuite. Zowel de cabine zelf als de service en het eten en drinken zijn van hoge kwaliteit. De airline uit Doha ontving hier diverse onderscheidingen voor. Zo is Qatar Airways bijvoorbeeld beoordeeld door Skytrax als een van de tien 5 star airlines wereldwijd, mede door de Qsuite. Echter vliegt Qatar niet op alle long haul routes met deze cabine. In dit artikel een overzicht van de routes waarop je de Qsuite wel kunt tegenkomen.

Airbus A350 en Boeing 777

Qatar Airways biedt de Qsuites momenteel aan boord van de Airbus A350 en de Boeing 777. Echter zijn (nog) niet alle vliegtuigen van deze types uitgerust met dit business class product. Er zou ook sprake zijn dat deze cabine aan boord van de Boeing 787 Dreamliner zou komen. Maar of en wanneer dit gaat gebeuren blijft vooralsnog onduidelijk.

Qatar Airways met A350 naar Gaborone, Botswana
Airbus a350 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Qsuite

Leuk natuurlijk dat de Qsuite zo goed bekend staat, maar hoe ziet het er eigenlijk uit? Deze business class cabine is vooral bekend omdat het eigenlijk een suite is. De maatschappij uit Qatar heeft de Qsuite zo ontworpen dat het bijna een first class cabine en dito ervaring te noemen is. Je kunt namelijk een aparte schuifdeur sluiten, waardoor je als het ware in je eigen ‘suite’ zit. Nadat Qatar deze business class ‘stoel’ introduceerde in 2017, volgenden onder meer British Airways en Delta met een vergelijkbaar product. Uiteraard is ook de service en het eten en drinken op een first class experience afgestemd. Hieronder een indruk van hoe de Qsuite eruitziet.

Een tijdje terug vloog een van onze bloggers in de Qsuite van Qatar Airways. Hij schreef een interessante Review over zijn ervaring in de Airbus A350-1000 van Kuwait naar Doha. Hier lees je zijn verhaal.

Qatar Airways’ Qsuite routes

Zoals gezegd is niet de gehele vloot van Qatar Airways uitgerust met de Qsuite cabine. Daardoor is deze business class stoel niet is niet in het gehele long haul netwerk beschikbaar. Op de andere routes moet je het dus doen met de ‘gewone’ business class.

De Qsuite is te vinden op routes van/naar Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika. Hieronder een overzicht van de routes per continent (incl. vluchtnummers).

InsideFlyer startte recentelijk een nieuwe samenwerking met Qatar Airways. Je maakt daarom kans op 100.000 Qmiles. In dit artikel lees je er alles over.

Afrika

Qatar Airways vliegt vanuit Doha (DOH) naar Kaapstad (CPT) en Johannesburg (JNB). Dit zijn respectievelijk de vluchtnummers QR1369/1370 en QR1363/1364. Vanuit Doha vlieg je in zo’n tien uur naar Kaapstad. In Johannesburg ben je in een uurtje minder.

Qatar Airways QSuite
Qsuite aan boord van Qatar Airways

Azië

Naar Azië gaat het om flink wat meer bestemmingen dan Azië. In totaal zijn er zeventien bestemmingen. Dat zijn er flink meer dan de ander continenten. Overigens worden Australië en Nieuw-Zeeland ook tot deze regio gerekend. Hieronder vind je alle bestemmingen.

Je kunt in India terecht in drie steden. Dat zijn Bangalore (BLR), Delhi (DEL) en Mumbai (BOM). Vliegt je iets verder door dan kom je terecht in op de Malediven (MLE).

In Thailand en Maleisië vliegt Qatar naar de hoofdsteden Bangkok (BKK) en Kuala Lumpur (KUL). Ook kun je terecht in Singapore (SIN).

Wil je liever naar China? Dan kun je terecht in Beijing (PEK), Shanghai (PVG) en Hong Kong (HKG) als je in de Qsuite wil vliegen. In Korea is ook de stad Seoul (ICN) mogelijk. Naar Japan vliegt Qatar zowel op Tokio Narita (NRT) als Haneda (HND).

Dan is er ook nog Australië. In het netwerk vind je de steden Sydney (SYD), Canberra (CBR) en Adelaide (ADL) als bestemming. Vlieg je iets verder door dan kom je in het Nieuw-Zeelandse Auckland (AKL) terecht.

Qatar QSuite
Qsuite aan boord van Qatar Airways

Europa

In Europa zijn er tien bestemmingen waar Qatar Airways met de Qsuite op vliegt. Voor Nederland zijn de meest relevante steden naast Amsterdam (AMS): Parijs (CDG), Londen (LHR), Copenhagen (CPH) en Stockholm (ARN). Daarnaast zijn er nog andere ‘Qsuite steden’, namelijk Berlijn (TXL), Frankfurt (FRA) en München (MUC) in Duitsland. Tot slot kun je nog terecht in het Zwitserse Zurich (ZHR) en het Italiaanse Milaan (MXP).

Qatar Airways Qsuite
Qsuite aan boord van Qatar Airways

Midden-Oosten

Qatar Airways is de nationale carrier van Qatar. Het is dan ook niet gek dat de thuisbasis van de airline in Doha (Hamad International Airport, DOH) ligt. Vanuit Doha vlieg je met de Qsuite naar slechts drie steden. Logisch, want de afstanden zijn relatief kort. De drie steden zijn Kuwait (KWI), Muscat (MCT) en Beirut (BEY).

Zoals gezegd vloot een tijdje terug een van onze bloggers in de Qsuite van Qatar Airways. Hij schreef een interessante Review over zijn ervaring in de Airbus A350-1000 van Kuwait naar Doha. Benieuwd naar zijn ervaringen met de Qsuite? Hier lees je zijn verhaal.

Noord- en Zuid-Amerika

Richting Noord- en Zuid-Amerika heeft Qatar ook een prima netwerk. Er zijn namelijk elf Amerikaanse steden waar je vanuit of via Doha terecht kunt. In de Verenigde Staten zijn de Chicago (ORD), Houston (IAH), New York (JFK), Washington (IAD), Los Angeles (LAX), Dallas / Forth Worth (DFW), Boston (BOS) en Philadelphia (PHL). Dan is er nog de Canadese stad Montreal (YUL). Tot slot kun je in de Qsuite vliegen naar São Paulo (GRU) in Brazilië en Buenos Aires (EZE) in Argentinië.

Reacties

  1. Pieter van Krimpen zegt

    Dit is een misleidend artikel. Qatar airways staat berucht om de hoeveelheid verschillende configuraties die het heeft, en om de hoeveelheid wisselingen van types op routes. Ik snap dat jullie nu met ze samenwerken, maar het onafhankelijke van jullie informatie gaat nu wel in het geding komen. Teleurstellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *