KLM tickets gratis annuleren of wijzigen vanwege Coronavirus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door het Coronavirus en de eis van de Civil Aviation Administration van China om te helpen bij de preventie en controle van het Coronavirus, kun je tickets van KLM en Air France nu gratis annuleren of wijzigen. Het gaat daarbij om vluchten van of naar China tot zaterdag 29 februari 2020. De onderstaande opties zijn alleen beschikbaar als het ticket uiterlijk 29 februari 2020 uitgegeven is. De laatste vluchtinformatie (met betrekking tot het Coronavirus) kun je op deze KLM pagina vinden.

Andere luchtvaartmaatschappijen en hotels bieden vaak ook een mogelijkheid aan om gratis te annuleren of het ticket om te boeken. Je kunt daarvoor het beste kijken op de officiële website van de luchtvaartmaatschappij of hotel.

Update 21-3

De laatste informatie over het wijzigen en annuleren van KLM tickets kun je hier vinden. Daarnaast vind je daar ook alle informatie over het aanvragen van een voucher voor een nieuwe boeking.

KLM vlucht wijzigen vanwege Coronavirus

Reis je met KLM, Air France en/of Delta Air Lines naar of via China voor 29 februari 2020, dan kun je de vlucht verzetten naar een latere datum. Je kunt dan tot 31 mei 2020 reizen, maar je moet uiterlijk 29 februari 2020 het ticket laten wijzigen.

 • Je mag eenmalig de reisdag wijzigen voor je Air France, KLM of Delta Air Lines vlucht (uiterlijk 31 mei 2020)
 • Je kunt alleen de reisdag wijzigen indien er beschikbaarheid is in dezelfde reisklasse als je originele ticket. Upgraden naar Business Class is alleen mogelijk door direct contact op te nemen met KLM
 • De wijzigingskosten hoef je niet te betalen

Je kunt deze wijzigingen zelf via My Trip aanvragen als je een KLM, Air France of Delta Air Lines ticket hebt en je reis nog niet is gestart. Je kunt dit niet zelf wijzigen als je reist met een baby (0-1 jaar) of een speciale service (zoals een speciale maaltijd) hebt aangevraagd. Is één van deze zaken wel van toepassing, dan kun je je reis wijzigen door contact op te nemen via social media of het KLM Customer Contact Centre. Indien je een ticket hebt geboekt via een travel agent zoals Expedia, dan dien je contact met deze partij op te nemen.

Bestemming wijzigen of ticket annuleren

Je kunt er ook voor kiezen om de waarde van het ticket te gebruiken voor een nieuw ticket met KLM, Air France en/of Delta Air Lines. Je kunt dan naar een andere bestemming vliegen met de luchtvaartmaatschappijen. De wijzigingskosten hoef je ook dan niet te betalen.

Het is ook mogelijk om je ticket te annuleren en het betaalde bedrag terug te krijgen. Je moet dan reizen via of naar China voor 29 februari 2020. Daarnaast moet je geen gebruik gemaakt hebben van het geboekte ticket.

Je kunt dit als volgt aanvragen:

 • Als je het ticket hebt geboekt bij KLM en je ticketnummer start met 074 kan dat via deze link
 • Als je het ticket hebt geboekt via een travel agent, dan dien je contact met deze partij op te nemen

KLM Dreamliner B787

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. J P van Koppen zegt

  Geprobeerd mijn reis te annuleren of verzetten naar Oman KL 0421 op 18 Maart , naar 21 Mei en terug 30 Mei.
  Geen verbinding, geen watsapp, geen telefoon en meal komt door.
  wij gaan nu niet naar Oman, alles is gesloten.

 2. Joeri zegt

  Heel leuk dat ze zeggen dat het zonder kosten kan, maar die kosten worden nog steeds in rekening gebracht als je probeert te wijzigen. Op berichten hierover via whatsapp en facebook messenger komt al twee dagen geen enkele reactie. Ik snap dat het nu heel druk is, maar ze zouden op zijn minst een indicatie kunnen geven hoe lang het duurt voor er gereageerd wordt.

  Op dit moment lijkt het gratis wijzigen in ieder geval een grote leugen. Trap er niet in en doe voorlopig geen boekingen.

 3. vd brink zegt

  Hoe kan ik mijn reis annuleren heb geboekt bij Expedia een pakket reis london als je belt met Expedia dan dan krijg je een bandje waar je een reisnummer moet intoetsen als je dat gedaan hebt wordt je meteen eruit gegooit zo zijn we al een paar dagen bezig om contakt te krijgen maar niks lukt .hoe krijg ik contakt

  • Kilian zegt

   Hi vd brink,

   In dit geval moet je bij Expedia zijn. Ik verwacht dat je een KLM ticket hebt, en in dat geval geven zij aan dat zij niet kunnen helpen. Alle veel gestelde vragen over KLM tickets en het wijzigen daarvan, kun je op updates.klm.com vinden. Wellicht kun je Expedia ook bereiken via andere kanalen zoals Twitter of Facebook? Je kunt ook nog proberen om Expedia in een ander land te bellen, gezien zij waarschijnlijk meerdere callcenters hebben.

   Succes!

  • Johanna zegt

   Goedemorgen, je krijgt idd een bandje maar ik heb gi wel een medewerker gesproken. Vo mij was t optie 2 en daarna 3 (weet t niet zeker meer), je wordt dan doorgeschakeld. Zij hebben eea geannuleerd en geven goed uitleg.

 4. D.AP zegt

  Wij hebben een reis geboekt naar Thailand, juni 2020, die start met een vlucht van KLM naar Bangkok. Nu mag ik iig tot eind juni Thailand niet in als toerist (het land zit dicht ivm Corona), en kan de reis dus niet doorgaan. Navraag bij de KLM leert dat de vlucht nog niet is gecanceled , immers die wordt o.a. voor repatriëring van Thaise inwoners ingezet (zij mogen wel het land in). Ik wordt dus feitelijk bij de landsgrens afgezet, en daar mag ik het land niet in. Tot mijn verbazing meldt de KLM dat dat niet hun probleem is. Ik heb in de afgelopen jaren toch een ander beeld opgedaan van KLM als deze budget airline houding. Mijnheer Rutten vraagt ons begrip te hebben voor de positie van de KLM in Coronatijd, maar waar is het begrip van de KLM. Zeer teleurgesteld in deze houding naar passagiers toe die al jaren voor hen kiezen. Als je het mij vraagt is dit gewoon een manier om onder de refund optie die de EU ze verplicht uit te komen. Shame on you, KLM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *