KLM tickets gratis annuleren of wijzigen vanwege Coronavirus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door het Coronavirus en de eis van de Civil Aviation Administration van China om te helpen bij de preventie en controle van het Coronavirus, kun je tickets van KLM en Air France nu gratis annuleren of wijzigen. Het gaat daarbij om vluchten van of naar China tot zaterdag 29 februari 2020. De onderstaande opties zijn alleen beschikbaar als het ticket uiterlijk 29 februari 2020 uitgegeven is. De laatste vluchtinformatie (met betrekking tot het Coronavirus) kun je op deze KLM pagina vinden.

Andere luchtvaartmaatschappijen en hotels bieden vaak ook een mogelijkheid aan om gratis te annuleren of het ticket om te boeken. Je kunt daarvoor het beste kijken op de officiële website van de luchtvaartmaatschappij of hotel.

KLM vlucht wijzigen vanwege Coronavirus

Reis je met KLM, Air France en/of Delta Air Lines naar of via China voor 29 februari 2020, dan kun je de vlucht verzetten naar een latere datum. Je kunt dan tot 31 mei 2020 reizen, maar je moet uiterlijk 29 februari 2020 het ticket laten wijzigen.

  • Je mag eenmalig de reisdag wijzigen voor je Air France, KLM of Delta Air Lines vlucht (uiterlijk 31 mei 2020)
  • Je kunt alleen de reisdag wijzigen indien er beschikbaarheid is in dezelfde reisklasse als je originele ticket. Upgraden naar Business Class is alleen mogelijk door direct contact op te nemen met KLM
  • De wijzigingskosten hoef je niet te betalen

Je kunt deze wijzigingen zelf via My Trip aanvragen als je een KLM, Air France of Delta Air Lines ticket hebt en je reis nog niet is gestart. Je kunt dit niet zelf wijzigen als je reist met een baby (0-1 jaar) of een speciale service (zoals een speciale maaltijd) hebt aangevraagd. Is één van deze zaken wel van toepassing, dan kun je je reis wijzigen door contact op te nemen via social media of het KLM Customer Contact Centre. Indien je een ticket hebt geboekt via een travel agent zoals Expedia, dan dien je contact met deze partij op te nemen.

Bestemming wijzigen of ticket annuleren

Je kunt er ook voor kiezen om de waarde van het ticket te gebruiken voor een nieuw ticket met KLM, Air France en/of Delta Air Lines. Je kunt dan naar een andere bestemming vliegen met de luchtvaartmaatschappijen. De wijzigingskosten hoef je ook dan niet te betalen.

Het is ook mogelijk om je ticket te annuleren en het betaalde bedrag terug te krijgen. Je moet dan reizen via of naar China voor 29 februari 2020. Daarnaast moet je geen gebruik gemaakt hebben van het geboekte ticket.

Je kunt dit als volgt aanvragen:

  • Als je het ticket hebt geboekt bij KLM en je ticketnummer start met 074 kan dat via deze link
  • Als je het ticket hebt geboekt via een travel agent, dan dien je contact met deze partij op te nemen

KLM Dreamliner B787

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *