Qatar Airways vliegt 5 jaar vanaf Schiphol

Qatar Airways QSuite

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways viert vandaag haar 5-jarige jubileum voor vluchten vanaf Schiphol. Op 16 juni 2015 landde de eerste vlucht vanuit Doha in Amsterdam. De maatschappij, lid van de Oneworld alliantie, begon gelijk met een dagelijkse lijndienst die aansloot op verschillende doorverbindingen naar Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Hierbij biedt Qatar Airways ook een interessant stopover programma aan. In eerste instantie werd er gevlogen met een Boeing 787-9 Dreamliner.

qatar airways vueling codeshare

Meer capaciteit en nieuwere cabines

Qatar Airways werd al snel een populaire optie om richting het Oosten te vliegen, en zodoende werd de capaciteit vanaf de zomerdienstregeling 2016 opgehoogd door inzet van de Boeing 777-300ER. Vanaf de zomer van 2018 kreeg Amsterdam bovendien de 777’s met de QSuites in Business Class. Deze stoelen bieden reizigers veel meer privacy door volledig omsloten suites in 1-2-1 opstelling. Het is voor een reisgezelschap van 4 zelfs mogelijk om 2-aan-2 tegenover elkaar te zitten.

Qatar Airways op Schiphol

De afgelopen maanden kwamen bij wijze van uitzondering ook de Airbus A350-900 en A350-1000 van Qatar langs op Schiphol. Tijdens de COVID-crisis vloog Qatar Airways als een van de weinige intercontinentale airlines vrijwel continu naar Amsterdam Airport Schiphol en Brussel. Intussen herstart de airline steeds meer bestemmingen.

Qatar Airways QSuite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *