Qatar Airways tijdelijk met A350 naar Schiphol2 min leestijd

Qatar Airways in zwaar weer, hoopt in juni naar 80 bestemmingen te vliegen.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways vliegt tijdelijk met een A350-900 naar Schiphol. Dit toestel vervangt de grotere B777-300ER dat normaliter ingezet wordt op de route tussen Amsterdam en Doha. Door het Coronavirus en de inreisbeperkingen, is het niet meer mogelijk om Doha zelf te bezoeken. Het doorvliegen naar een andere bestemming kan op dit moment nog wel, maar check altijd de laatste updates bij de betreffende overheid en luchtvaartmaatschappij.

In verband met het Coronavirus biedt de luchtvaartmaatschappij Privilege Club leden 6 maanden extra status. Meer informatie over de statusverlenging en dit loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij kun je hier vinden.

Qatar Airways zet A350 in zonder Qsuite

Vlucht QR273 vertrekt om 07:50 uur uit Doha en komt om 13;45 uur aan in Amsterdam. Deze route wordt uitgevoerd door een A350-900en de vluchtduur bedraagt 6 uur en 55 minuten. De vlucht van Amsterdam naar Doha heeft vluchtnummer QR274 en vertrekt om 15:15 uur (16:15 uur vanaf 29 maart). Deze vlucht komt om 23:35 uur aan in Doha. De vluchtduur voor deze vlucht bedraagt 6 uur en 20 minuten.

In 2017 kwam de Nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar met een nieuwe business class, de Qsuite. Zij noemen deze nieuwe cabine ‘First in Business’ omdat het verschil tussen first class en business class minimaal is. De A350-900 die Qatar momenteel inzet op deze route, is niet voorzien van deze Qsuite. De B777-300ER die ingezet werd, was wel voorzien van deze business class stoel.

De Qatar Airways Qsuite is voorzien van een deur. Op die manier kun je genieten van meer privacy dan de oudere business class. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Alle stoelen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Daarnaast kunnen de stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken.

Qatar Q-suite

Afbeeldingen ©Qatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *