Slaap voor €25 in vijfsterrenhotel met Qatar Airways stopover programma4 min leestijd

Qatar Airways QSuite A350-1000

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op reis met Qatar Airways? Als Doha niet je eindbestemming is, zal je bijna altijd een overstap hebben op de luchthaven van Qatar. Waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om even uit te rusten in een luxe hotel en daarna fris en fruitig weer door te reizen? Dat kan, want al een aantal jaar biedt Qatar Airways in samenwerking met de overheid een interessant stopover programma aan: Discover Qatar!

Dit stopover programma was dit jaar al geldig met een einddatum van 28 december 2019. Maar het programma is een jaar verlengd en is nu geldig tot 28 december 2020!

Als je met Qatar Airways vliegt, kun je hiervan gebruik maken. De goedkoopste optie is om voor 23 USD te overnachten in een viersterrenhotel. Voor 28USD slaap je zelfs in een vijfsterren hotel!

qatar, doha
Het oude Doha

Stopover

Wat is een stopover? Stel je vliegt met Qatar Airways naar Bali. Vanuit Europa maakt je vlucht altijd een tussenstop in Doha, de hoofdstad van het golfstaatje. Als je even in Qatar blijft in plaats van direct door te vliegen, is dat een stopover. De Qatarese overheid, het nationaal bureau voor toerisme en Qatar Airways hebben daarom het hiervoor een stopover programma bedacht: Discover Qatar.

Reizigers worden gestimuleerd om één, twee, drie of vier dagen in Qatar te blijven en worden verleid door erg goedkope hotelovernachtingen. Uiteraard hoopt men dat deze reizigers even blijven en geld gaan besteden tijdens deze dagen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het nieuwe stopover programma? De voorwaarden zijn als volgt:

 1. Je hebt een vlucht nodig met een overstap in Doha van minimaal 12 uur. Meestal als je wat langer wilt blijven, zul je moeten boeken met de optie “Meerdere bestemmingen”. Voor een vlucht naar Bangkok kies je dan bijvoorbeeld voor Amsterdam – Doha, Doha – Bangkok en de terugweg gewoon Bangkok – Amsterdam voor het geval je de stopover op de heenweg wilt plannen.
 2. Boek voor de tijd dat je in Doha bent een 4- of 5-sterrenhotel via de website van Discover Qatar. De kosten zijn als volgt:
  4-sterren hotel 5-sterren hotel
  1 nacht USD 23 / QAR 84 USD 28 / QAR 102
  2 nachten USD 85 / QAR 310 USD 110 / QAR 401
  3 nachten USD 125 / QAR 456 USD 160 / QAR 583
  4 nachten USD 165 / QAR 601 USD 210 / QAR 765

  Zoals je kunt zien, is één nacht het goedkoopst. Maar wil je er een langer verblijf van maken, dan is het nog steeds een koopje dat je omgerekend tussen de 40 en de 53 USD per nacht in een 4- of 5-sterrenhotel kunt overnachten! Het is een ‘room-only’ tarief, wat betekent dat bijvoorbeeld ontbijt niet inclusief is. Heb je status bij een hotelketen? Officieel is dat niet van toepassing op deze hotelboekingen. Maar in de praktijk blijkt dat hotelketens dat toch ook soms honoreren.

Museum of Islamic Art Doha
Museum of Islamic Art Doha (Foto: wikipedia)

Voorwaarden

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de gratis hotelovernachting:

 • Boeken tot en met 28 december 2020
 • Verblijf in hotel tot uiterlijk 31 december 2020
 • Transfer van vliegveld naar hotel is niet inbegrepen
 • Je kunt het programma  alleen gebruiken als je een stopover hebt van minimaal 12 uur
 • Stopover programma is alleen geldig bij tickets uitgegeven door Qatar Airways. Ticketnummers beginnen met “157”
 • Het programma is niet geldig op codeshare vluchten
 • Stopover programma is niet geldig als Doha de eindbestemming of startpunt van de reis is.

Een volledig overzicht van de voorwaarden, kun je hier vinden!

Frequent Asked Questions (FAQ): Hier krijg je antwoord op de meest gestelde vragen over het stopover programma.

Tours en excursies

Naast een hotel kun je ook diverse tours en excursies boeken. Dit hoeft niet, er is niets verplicht, maar het opties staan op dezelfde site en het is dus gemakkelijk te boeken. De prijzen staan in QAR, de Qatari Riyal. Om de prijzen in Euro te berekenen, moet je delen door ongeveer 4. (De exacte koers op dit moment is 4,06 QAR voor 1 euro).

Discover Qatar

Mijn eigen ervaringen

Zelf heb ik een paar keer gebruik van gemaakt van het stopover programma. En zodoende in het Hilton als ook in het Westin overnacht. Het boeken is eenvoudig en het is een leuk extraatje om op deze manier wat meer van Doha te zien, of gewoon lekker aan het zwembad te liggen. In dit artikel (weliswaar twee jaar geleden met wat andere voorwaarden) kun je lezen hoe het werkt in de praktijk met screenshots en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *