Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in3 min leestijd

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is je misschien ontgaan, maar afgelopen zondag is de zomerdienstregeling van start gegaan. Waar de meeste luchtvaartmaatschappijen stoppen met vliegen vanwege het Coronavirus, zijn er ook maatschappijen die dat niet doen. KLM vliegt bijvoorbeeld een zeer beperkte dienstregeling. Ook Qatar Airways blijft ondanks het Coronavirus toch vliegen. Ook verhoogt het de capaciteit per vlucht door de Airbus A380 in te zetten.

Repatriëring

Grote vraag blijft er naar vluchten om mensen te repatriëren naar verschillende bestemmingen. Waar veelal kleine maatschappijen aangegeven te stoppen met vliegen, omdat het gewoonweg te duur is, kiest Qatar Airways ervoor om hierin te helpen. Zo merkte de maatschappij op dat afgelopen week de vluchten naar Europa (Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) voor meer dan 80% vol zaten. De komende week verwacht de maatschappij dat het nog meer reizigers naar hun thuisland kan brengen.

Qatar Airways met A350 naar Gaborone, Botswana

Veiligheid

Qatar Airways heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Ze zorgen er dan ook voor dat de kans op besmetting voor zowel reizigers als personeel zo klein mogelijk is. De vloot is voorzien van de beste luchtfiltersystemen die er op dit moment zijn. Daarnaast houd de maatschappij de gezondheid van personeel goed in de gaten.

Vergroten

Omdat er nog veel gestrande reizigers zijn, waar ook ter wereld, verwacht Qatar Airways dat het de komende weken redelijk volle vluchten zal hebben. Daarom zet het onder andere de Airbus A380 in op verschillende bestemmingen. Ook worden bestemmingen aangevlogen die de maatschappij hiervoor nog niet aanvloog om zo mensen te kunnen repatriëren. Vanaf 24 maart werd het aantal stoelen al met 10.000 stuks vergroot.

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)
Airbus A380 van Qatar Airways

Vluchten naar Frankfurt, Perth en London Heathrow werden aangevlogen met een Airbus A380 en ook worden er chartervluchten uitgevoerd. Deze vluchten werden uitgevoerd tussen Azië, Europa en de Verenigde Staten. Van de reizigers die de afgelopen week werden vervoerd waren het ongeveer 72% aan terugreizende reizigers.

Komende weken

Zoals gezegd verwacht de maatschappij nog meer repatriërende reizigers. Vooral uit gebieden als Denpasar, Phnom Penh, Manila en Kuala Lumpur. In de komende tijd zal de maatschappij blijven vliegen of extra capaciteit inzetten op de volgende bestemmingen:

  • Eén (nieuwe) vlucht per dag vanuit Brisbane (Australië) naar Doha,
  • Twee vluchten per dag vanuit Perth (Australië) naar Doha,
  • Twee vluchten per dag vanuit Melbourne (Australië) naar Doha,
  • Drie vluchten per dag vanuit Sydney naar Doha.
  • Het blijft vliegen op verschillende Europese bestemmingen, zoals Frankfurt, London Heathrow en Amsterdam.

Voor de vluchten worden verschillende type toestellen ingezet. De Airbus A380 van Qatar zal onder andere op de vluchten naar Perth, Melbourne, Frankfurt en London worden ingezet. Verder zal de nieuwste A350-1000 worden ingezet naar onder andere Melbourne en Sydney.

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in
A350-1000 van Qatar Airways

Voor reizigers reizend naar of vanuit Nederland zal Qatar Airways nog voldoende vluchten blijven aanbieden. De maatschappij blijft dezelfde vluchten aanbieden zoals voorheen, namelijk een vlucht per dag. Deze vlucht zal uitgevoerd worden met de A350-900. Naar Brussel zijn de vluchten verminderd. Op dit moment vliegt Qatar viermaal per week van en naar de Belgische hoofdstad.

Up to date

Gezien de huidige situatie met het Coronavirus, kan het zo zijn dat er morgen alweer andere regels zijn om van en naar een land te reizen. Dit heeft ook invloed op de vluchtuitvoering van Qatar Airways. De maatschappij geeft dan ook expliciet uit om deze website goed in de gate te houden voor de actuele vluchten die zij uitvoeren. Meer artikelen over het Coronavirus op InsideFlyer lees je hier.

Bron en beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *