Alaska Airlines nog niet bij Oneworld in 2020

Alaska Airlines Promotie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines zal dit jaar toch nog niet toetreden tot de Oneworld alliantie. Dit maakte de maatschappij deze week bekend. Alaska Airlines maakte in februari dit jaar namelijk bekend toe te willen treden tot de alliantie. De maatschappij werkt al wel nauwer samen met partner American Airlines. In juli werd bekend dat Alaska Airlines dit jaar nog bij Oneworld zou komen, maar door onbekende redenen is dit uitgesteld.

Alaska Airlines pas in 2021 bij Oneworld

Zoals het er nu naar uitziet, zal Alaska in het eerste kwartaal van 2021 toetreden tot de Oneworld alliantie, dat is weliswaar een paar maanden later, maar nog steeds vroeger dan wat eerst werd voorspeld. In juli dit jaar ontving Alaska de officiële uitnodiging om toe te treden tot Oneworld. De alliantie telt dan 14 maatschappijen. Alaska wilde wat vaart achter de plannen zetten, omdat er op dit moment al intens wordt samengewerkt met o.a. American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas, Finnair en Japan Airlines. Helaas is de toetreding nu dus een paar maanden uitgesteld.

Alaska Airlines gratis inflight messaging
Alaska Airlines zal in het eerste kwartaal van 2021 toetreden tot de Oneworld alliantie.

Op dit moment werkt Alaska Airlines dus al intensief samen met American Airlines. Op de luchthaven van Seattle is American op dit moment het netwerk behoorlijk aan het uitbreiden. Zo vliegt American bijvoorbeeld al naar Londen, Bangalore en Shanghai vanuit Seattle.

Alaska Airlines Mileage Plan

Mileage Plan is het frequent flyer programma van Alaska Airlines en biedt een aantal mooie mogelijkheden wat betreft het inzetten van miles. Het is echter nog maar de vraag of al dit moois blijft behouden als Alaska een volwaardig Oneworld lid is. Zo heeft Alaska op dit moment voor iedere partnermaatschappij een aparte awardtabel. Het is op dit moment nog onbekend of Alaska dit blijft aanhouden of dat er één awardtabel komt voor alle Oneworld partners. Ook is het nog maar de vraag of Alaska Airlines partner blijft met niet-Oneworld maatschappijen.

Beeldmateriaal: Alaska Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *