Foto’s maken in de ban op vluchten in India3 min leestijd

Foto's maken in de ban op vluchten in India

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is niet voor het eerst dat het maken van foto’s in het vliegtuig een discussie punt wordt. Verschillende maatschappijen hebben al verboden dat je foto’s maakt aan boord. Er wordt dan vooral gedoeld op het maken van foto’s van de crew en andere reizigers. KLM kwam in 2017 met deze regel. Maar in India gaat men na een uit de hand gelopen interview strenger handhaven. Foto’s maken wordt in India nu echt verboden op alle vluchten aldus OMAAT. Blijkt dat dit niet goed gehandhaafd gaat worden, dan hebben maatschappijen een groot probleem.

Foto’s maken

De gemiddelde reiziger maakt op een vlucht waarschijnlijk enkele tientallen foto’s. Bijvoorbeeld van het gezin, van de mooie vergezichten uit het vliegtuigraam of van het vliegtuig zelf. Er zijn zelfs reizigers die er professionele apparatuur voor meenemen. Het blijft natuurlijk ook erg indrukwekkend al de mooie uitzichten vanuit zo’n vliegtuig.

Verbod in India

Het is niet voor het eerst dat India een verbod op het maken van foto’s op vluchten van alle maatschappijen lanceert. Eigenlijk is het zelfs zo dat dit verbod nooit is ingetrokken en dat op de dag van vandaag dat verbod nog steeds geldt. Echter heeft de Indiase overheid dit niet goed gehandhaafd. Echter door een recentelijk voorval heeft de overheid anders besloten en gaat het weer hard handhaven. Met grote consequenties voor vliegtuigmaatschappijen.

De oorzaak van deze handhaving ligt waarschijnlijk in een uit de hand gelopen interview aan boord van een IndiGo vlucht in India. Aan boord van deze vlucht was een Bollywood-ster genaamd Kangana Ranaut. Om een interview met haar te houden boekte allerlei nieuwsmedia een vlucht bij haar aan boord. Dit allemaal op de vlucht van IndiGo in India van Chandigarh naar Mumbai. Bij het taxiën van het toestel ging het al mis. Verschillende interviewploegen hielden zich niet aan de afspraken. Ze gingen namelijk zo snel als mogelijk naar haar toe om haar te interviewen en blokkeerde daardoor de gangpaden. Tijdens het taxiën?!Foto's maken in de ban op vluchten in India

Ook hanteert India strikte Corona-regels aan boord van vluchten in, naar en vanuit India. Deze werden massaal genegeerd, alleen maar om de Bollywood-ster te kunnen interviewen.

Consequenties

De DGCA, de Directorate General of Civil Aviation, heeft IndiGo beschuldigt van het niet naleven van de regelgeving omtrent het Coronavirus. Tevens beschuldigt de DGCA de maatschappij dat het niet voldoende voorzorgsmaatregelen heeft genomen om te grote camera’s te weren.

Als gevolg wordt de al lang bestaande regelgeving omtrent het maken van foto’s op vluchten in India harder nageleefd. De Indiase toezichthouder informeert de vliegtuigmaatschappijen dat ze het fotobeleid goed moeten naleven. Doen ze dit niet, dan heeft dit grote gevolgen voor de maatschappij aldus een tweet van de DGCA.

Onder het fotobeleid op vluchten in India wordt het volgende verstaan, met de consequentie voor de maatschappij die zich er niet aanhoudt:

  • Zonder toestemming is het verboden om foto’s te maken op vluchten in India.
  • Overtreedt een luchtvaartmaatschappij het fotobeleid, dan mag een maatschappij twee weken niet vliegen op deze route.

Het twee weken niet mogen vliegen op de route is natuurlijk verschrikkelijk voor een vliegtuigmaatschappij. Niet alleen voor Indiase maatschappijen, maar ook voor maatschappijen buiten India. Hoe men het gaat handhaven is natuurlijk de vraag. Maar let dus op, foto’s maken op een vlucht in, naar of van India macht echt niet (meer)!

Beeldmateriaal: IndiGo

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Gisteren op mijn KLM vlucht werd ook omgeroepen dat er geen foto’s en/of filmpjes gemaakt mogen worden van andere passagiers of crew zonder dat deze vooraf toestemming hebben gegeven.
    Navraag bij de purser bleek dat dit kortgeleden is ingevoerd, specifiek, na het incident op de Ibiza-vlucht waar de vechtpartij was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *