Verdien nu AAdvantage Elite Qualifying Miles op Alaska vluchten

Alaska Airlines Promotie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om AAdvantage Elite Qualifying Miles te verdienen op vluchten met Alaska Airlines. Alaska en American Airlines werken vanaf 1 april nauwer samen op het gebied van frequent flyer programma’s. De samenwerking heeft met meerdere zaken te maken. Eerder dit jaar schreven we al over het nieuws dat Alaska Airlines vanaf volgend jaar een volwaardig lid wil worden van de Oneworld alliantie. De twee maatschappijen werken vanaf nu nauwer samen om de concurrentie aan te gaan met Delta Air Lines die in september 20% van de aandelen van LATAM heeft gekocht. Doordat LATAM uit Oneworld stapte, was American Airlines genoodzaakt om nieuwe partners te zoeken.

Verdien nu AAdvantage Elite Qualifying Miles op vluchten met Alaska

Tot op heden was het niet mogelijk om met Alaska Airlines status te verdienen binnen het AAdvantage programma. Vanaf 1 april is het echter mogelijk om naast awardmiles ook Elite Qualifying Miles (EQM) te verdienen op vluchten met Alaska Airlines. Dit is te zien op de website van aa.com. Dit geldt voor alle binnenlandse en internationale vluchten. De AAdvantage verdientabel van Alaska Airlines ziet er daarom vanaf 1 april zo uit:

AAdvantage, Alaska Airlines

Beide maatschappijen hebben nogal een fluctuerende samenwerking als het aankomt op het verdienen van miles. Eerder dit jaar werd het verdienmodel nog verslechterd. Beide maatschappijen zien nu in dat ze beter kunnen samenwerken om zo beter te concurreren met Delta. Omgekeerd heeft Alaska Airlines ook de verdientabel voor vluchten met American Airlines verbeterd. Deze ziet er nu zo uit:

MileagePlan, American Airlines

Conclusie

Het was te verwachten dat beide maatschappijen de verdientabel zouden verbeteren. Zeker nu Alaska volgend jaar een volwaardig lid van de Oneworld alliantie wordt is een goede samenwerking niet meer uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *