El Al en Etihad Airways gaan samenwerken

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al en Etihad Airways gaan binnenkort nauwer met elkaar samenwerken. Eerder dit jaar startte Etihad ook al een samenwerking met Air Canada.

Samenwerking El Al en Etihad

El Al en Etihad Airways hebben een Memorandum of Understanding ondertekend. Onlangs ontstond er ook al een nauwere samenwerking tussen beide landen: Israel en de Verenigde Arabische Emiraten. Beide maatschappijen willen op verschillende vlakken met elkaar samenwerken. Hierbij moet je denken aan:

  • Codesharing, niet alleen op vluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv, maar ook op het wereldwijde netwerk
  • Samenwerking op het gebied van frequent flyer programma’s
  • Marketingdoeleinden, destination management en vrachtvervoer

Deze ontwikkelingen volgden nadat Etihad aankondigde vanaf 28 maart 2021 dagelijks te willen vliegen tussen Abu Dhabi en Tel Aviv. In september dit jaar vond ook de eerste passagiersvlucht van El Al plaats tussen beide landen.

Etihad A320
Vanaf 28 maart 2021 vliegt Etihad dagelijks tussen Abu Dhabi en Tel Aviv.

Is dit goed nieuws voor El Al?

Zowel El Al als Etihad hebben het op dit moment financieel moeilijk (welke maatschappij niet in deze tijden?). Beide maatschappijen hebben baad bij een samenwerking, alhoewel dit voor Etihad wel wat positiever zal uitpakken. El Al zal bijvoorbeeld niet blij zijn met de vluchten van Etihad tussen beide landen. Ook heeft Etihad een groter netwerk dan El Al waardoor wellicht meer passagiers voor Etihad zullen kiezen.

Etihad First Class
Etihad heeft een groter netwerk dan El Al.

Een ander verschil tussen beide maatschappijen is dat Etihad in handen is van de staat en El Al niet waardoor de maatschappij sterker in de schoenen staat. Maar El Al heeft gewoonweg geen keus hier.

Conclusie

Nadat Israel en de Verenigde Arabische Emiraten sinds dit jaar besloten om met elkaar samen te werken, gaan ook de nationale luchtvaartmaatschappijen van beide landen een samenwerking aan. Zowel Etihad als El Al vliegen vanaf volgend jaar tussen Abu Dhabi en Tel Aviv. Met de samenwerking op het gebied van de frequent flyer programma’s, komen er natuurlijk ook weer interessante mogelijkheden wat betreft het verdienen en spenderen van miles.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *