Air Canada en Etihad gaan samenwerken2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada en Etihad gaan samenwerken op het gebied van frequent flyer programma’s. De twee maatschappijen hadden dit plan al sinds vorig jaar. Vanaf nu is het dus mogelijk om Air Canada Aeroplan miles te verdienen en te besteden op vluchten met Etihad. Omgekeerd is het ook mogelijk om Etihad Guest miles te besteden op vluchten met Air Canada. Air Canada behoort tot de Star Alliance terwijl Etihad helemaal geen lid is van een alliantie.

Air Canada Aeroplan miles verdienen en besteden op Etihad vluchten

Vanaf nu is het mogelijk om Air Canada Aeroplan miles te verdienen op vluchten met Etihad. Hierbij verdien je miles gebaseerd op de gevlogen afstand. Hoeveel miles je precies verdiend kun je zien in de volgende tabel.

Daarnaast kun nu je ook Air Canada Aeroplan miles besteden op alle vluchten met Etihad Airways. Je kunt hierbij gebruikmaken van de Aeroplan award chart. Het mooie hieraan is dat je geen hoge toeslagen betaald. Je kunt award vluchten met Etihad boeken via de Aeroplan website en via het Aeroplan call center. Je kunt een Etihad vlucht en een vlucht met Air Canada of parter van Air Canada combineren op een award.

Vanaf nu is het mogelijk om Air Canada MileagePlan miles te verdienen en te besteden op vluchten met Etihad.

Etihad Guest miles besteden op vluchten met Air Canada

Omgekeerd kun je nu dus ook Etihad Guest miles verdienen op vluchten met Air Canada. Ook hier is de gevlogen afstand van belang en niet de prijs die je betaald voor je ticket. Hoeveel miles je precies verdient kun je zien in de volgende tabel.

Natuurlijk kun je ook je Etihad Guest miles inzetten om een awardvlucht met Air Canada te boeken. Hiervoor dien je wel te bellen naar een Etihad Guest Call Center en moet er minimaal 24 uur zitten tussen het moment dat je de vlucht boekt en wanneer je opstijgt. Net als bij de meeste partner airlines, is de gevlogen afstand van belang om te weten hoeveel miles je nodig hebt voor een award ticket. Daarom hebben ze bij Etihad Guest een nieuwe tabel gemaakt voor Air Canada.

Het is goed om te weten dat bovenstaande prijzen geldig zijn voor een one-way award. Het is flink voordeliger om Air Canada Aeroplan miles te besteden op vluchten met Etihad dan andersom.

Air Canada 787 Dreamliner Business Class
Air Canada 787 Dreamliner Business Class (bron Air Canada)

Conclusie

Het is nu mogelijk om Air Canada Aeroplan miles te verdienen en te besteden op vluchten met Etihad. Omgekeerd is het nu ook mogelijk om Etihad Guest miles te verdienen op vluchten met Air Canada. Dit is zeker een positieve vooruitgang voor de frequent flyer. Vorig jaar waren er ook geruchten dat Etihad een samenwerking zou starten met United. Daar is tot nu toe niet veel meer overbekend geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *