KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe3 min leestijd

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM blijft innoveren. Eigenlijk iets wat we wel gewend zijn van KLM. Niet alleen op vluchten, maar ook op ander gebied. Afgelopen week maakte KLM nog bekend dat het ervoor gaat zorgen dat de omdraaitijd versneld gaat worden door een nieuwe manier van boarding bij de Boeing 737. Ook maakte het bedrijf eerder bekend dat je middels je camera op je telefoon gebruik kon maken van de Augmented Reality technologie om te checken of je koffer niet te groot is voor in de handbagagebakken. Meer daarover in dit artikel. Op dinsdag 2 oktober gaf KLM opnieuw aan de AR-technologie meer te gaan gebruiken in andere apps.

Wat is AR ook alweer?

Nu zul je misschien denken wat is Augmented Reality (AR)? Inmiddels is deze techniek in steeds meer apps van verschillende bedrijven terug te vinden. Augmented Reality betekent ook wel ‘toegevoegde realiteit’. Het is niets anders dan het creëren van een beeld waarbij extra informatie wordt toegevoegd. Je camera op je smartphone of tablet bekijkt de werkelijke omgeving en middels gegevens vanuit bijvoorbeeld het internet wordt er extra informatie toegevoegd over het beeld. AR-technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt in apps zoals PokemonGo, IKEA Place of AR Planes.

Bij KLM heeft deze technologie eerder ook zijn intrede gedaan voor reizigers met een iPhone (iOS). De Nederlandse vliegtuigmaatschappij gebruikt de techniek om de afmetingen van je handbagage te meten. Past jouw echte koffer, die je ziet met je camera in de ‘toegevoegde’ koffer in de app? Dan mag hij mee in het vliegtuig, anders is hij te groot. In de KLM App is de AR-technologie al ingevoegd, daarover schreef Christian eerder al meer.

Voordat je begint dien je de vloer te scannen en daarna kun je beginnen

De technologie werkt over het algemeen vrij goed. Echter geeft KLM wel aan dat er geen rechten ontleend kunnen worden aan het opmeten van de bagage op deze manier. Check het dus voor de zekerheid nog even met een meetlint of iets dergelijks.

Toevoeging aan nog een app.

Om nog meer reizigers die met KLM vliegen de mogelijkheid te bieden om de koffer op te meten middels de AR-technologie, is deze techniek aan nog een app toegevoegd. En wel aan de Facebook Messenger App. Gebruik maken van de AR Handbagage check werkt als volgt:

  1. Open de Facebook Messenger App (Download voor iOS)
  2. Je moet een Chat openen met KLM Royal Dutch Airlines.
  3. Vanuit onder swipe je een menu omhoog.
  4. Klik hierna op ‘Plan en boek✈’. Hierna krijg je weer enkele menuopties.
  5. Klik op de onderste ‘AR Handbagage Check’. In de app krijg je dan een uitnodiging in de App om de handbagage te checken.
  6. Gebruik de app boven een vloer met textuur.
  7. Zorg voor een lege vloer en beweeg de camera over de vloer.
  8. Plaats hierna de koffer op de grond en check of de virtuele koffer over je echte koffer past. Als dat het geval is, dan kun je er bijna 100% vanuit gaan dat het past. Maar nog even nameten met een meetlint is altijd goed natuurlijk 😉
  9. Past het niet, meet het dan ook even voor de zekerheid na. Je koffer mag voor de handbagage maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn.
KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.
Volg de stappen om AR-techniek te gebruiken om je handbagage ‘op te meten’.

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

Let op dat de technologie nu alleen te gebruiken is in Messenger op een iPhone 6S of nieuwer. Dus Android-gebruikers kunnen helaas de app nog niet gebruiken.

Werkt het?

De KLM App gebruik ik al erg lang. Ook om de koffer ‘op te meten’. Ik moet zeggen dat het aardig goed werkt met de KLM app. Ik heb het ook geprobeerd middels de Facebook Messenger App via de KLM chat. Op dit moment vind ik het nog niet heel goed werken, maar het zal ook een kwestie van wennen zijn. KLM geeft verder aan dat het de AR-service verder blijft verbeteren en ontwikkelen.

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

KLM heeft ook nog een filmpje gemaakt met hoe de AR-technologie is toegepast in de Facebook Messenger App.

Beeldmateriaal: KLM, KLM App, Facebook Messenger Chat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *