Air Belgium komt met twee Airbus A330-900neo’s

Air Belgium, A330neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium voegt eind dit jaar twee Airbus A330-900neo toestellen toe aan de vloot. Het eerste toestel zal vanaf oktober voor Air Belgium gaan vliegen waarna het tweede toestel in november volgt.

Air Belgium’s nieuwe A330neo’s

Air Belgium gaat dus twee nieuwe Airbus A330neo toestellen toevoegen aan de vloot. Deze gaan de huidige A340-300 toestellen vervangen en zijn bedoeld voor de route van Brussel naar Mauritius. De A330neo’s zijn in vergelijking tot de Airbus A340 toestellen een stuk zuiniger in verbruik en stoten ook minder co2 uit. Ook bieden de toestellen meer comfort, meer ruimte voor bagage en een geavanceerd inflight entertainmentsysteem. Aan boord is plaats voor in totaal 286 passagiers verspreid over drie klassen: economy class, premium economy en business class. In de A340-300 toestellen is plaats voor slechts 265 passagiers.

Air Belgium, A330neo
Air Belgium koopt twee Airbus A330neo’s. (bron: Air Belgium)

Airbus meldt dat het om een lease gaat. Beide toestellen zouden aanvankelijk voor RwandAir gaan vliegen en waren zelfs ook al in deze huisstijl geverfd. Nu is besloten dat de toestellen voor Air Belgium zullen gaan vliegen. Bij Air Belgium zeggen ze ‘fier’ te zijn om zulke moderne vliegtuigen met minder co2 uitstoot in hun vloot te mogen hebben. “We waren al blij met de prestaties van de A340, maar met deze A330neo’s kunnen we onze passagiers nu nog meer comfort bieden. Zoals al vermeld zijn de A330neo’s bedoeld voor de route vanuit Zaventem naar Mauritius. Op de andere routes vanuit Charleroi naar Curaçao, Guadeloupe en Martinique blijft Air Belgium voorlopig nog vliegen met Airbus A340-300 toestellen.

Bron- en beeldmateriaal: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *