Etihad Airways en El Al starten samenwerking2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways en het Israëlische El Al gaan binnenkort samenwerken op het gebied van codesharing en frequent flyer programma’s. In november 2019 schreven we al over de plannen van beide maatschappijen om samen te werken.

Etihad en El Al starten samenwerking

Etihad en El Al gaan binnenkort samenwerken op het gebied van codesharing. Vanaf 18 juli 2021 zal de code LY te zien zijn op een vlucht van Etihad tussen Abu Dhabi en Tel Aviv. Vanaf 1 augustus zal dit worden uitgebreid naar bestemmingen in o.a. Australië, India, Zuid-Korea en de Filipijnen. Als de regeringen het goedkeuren zal Etihad de code EY ook gaan plaatsen op vluchten van El Al naar 14 bestemmingen in o.a. het Midden-Oosten, Europa, Azië en de Verenigde Staten. Daarna zullen beide maatschappijen ook een samenwerking starten op het gebied van frequent flyer programma’s. Zo is het dan mogelijk om Etihad Guest miles te verdienen op vluchten van El Al. Verder gaan Etihad en El Al ook nog samenwerken op het gebied van engineering, cargo, destination management en training voor piloten en cabinepersoneel.

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)
Binnenkort hebben passagiers van El Al toegang tot 14 extra bestemmingen van Etihad. (Bron: Etihad)

Het is natuurlijk goed nieuws voor beide landen en maatschappijen dat er wordt samengewerkt op het gebied van codesharing en frequent flyer programma’s. Echter kan het voor El Al, dat op dit moment door moeilijke tijden gaat, mogelijk niet heel positief uitpakken. Etihad is namelijk volledig eigendom van de staat en heeft daarnaast een groter aanbod aan bestemmingen. Hierdoor zullen passagiers sneller kiezen voor Etihad. Aan de andere kant heeft ook Etihad het momenteel financieel moeilijk waardoor het aanbod aan bestemmingen is ingekrompen. El Al zou daarom meer baat hebben bij een samenwerking met Emirates. Een samenwerking met Etihad is in ieder geval een stap in de goede richting. En wie weet wat voor mogelijkheden er nog komen met het besteden van Etihad Guest miles op vluchten van El Al.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *