Air Belgium naar Mauritius vanuit Zaventem

Air Belgium voor Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium gaat vanaf midden december rechtstreeks naar Mauritius vliegen vanaf Zaventem. Dat maakte de Belgische maatschappij deze week bekend. Het exacte vluchtschema is nog niet bekend. Vanaf december 2019 vliegt Air Belgium al vanaf Charleroi naar de Franse overzeese gebieden Martinique en Guadeloupe. Al werden deze vluchten door COVID-19 wel geannuleerd. Vanaf 15 juli wordt er weer naar deze bestemmingen gevlogen. Vanaf volgend jaar wil de maatschappij ook naar de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten vliegen.

Alhoewel het niet bekend is waarom Air Belgium nu ook vanaf Zaventem gaat vliegen, kan het goed zijn dat de maatschappij gewoon wil uitbreiden. Daarnaast vliegt Air Belgium met 4 Airbus A340 toestellen die geleased zijn van Finnair. De korte runway op Charleroi is hier nu ook niet bepaald geschikt voor.

Air Belgium maakte winst in 2019

In 2019 maakte Air Belgium een winst van € 5.6 miljoen en dat is best goed, zeker als je weet dat dit grotendeels is behaald door wet leasing. Air Belgium heeft namelijk hun toestellen geleased aan een aantal andere maatschappijen zoals British Airways en LOT Polish Airlines.

De business class cabine van Air Belgium aan boord van de Airbus A340 (Bron: Air Belgium)
De business class cabine van Air Belgium aan boord van de Airbus A340 (Bron: Air Belgium)

Eerst was Air Belgium meer gericht op vluchten naar China vanaf Charleroi. De eerste vlucht van de maatschappij vond in 2018 plaats tussen Charleroi en Hong Kong. Echter werd deze eerste vlucht eerst uitgesteld om vervolgens naar een paar maanden te worden opgeschorst. Blijkbaar werkte deze markt niet zo goed en is daardoor besloten om meer te focussen op verre vakantiebestemmingen voor Europese reizigers.

Het is natuurlijk mooi nieuws om een rechtstreekse vlucht te hebben vanuit Zaventem naar Mauritius. Als de maatschappij vanaf volgend jaar ook daadwerkelijk gaat vliegen op de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten betekent dit serieuze concurrentie voor andere (Europese) maatschappijen.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *