KLM wil volgende maand met passagiers naar China

KLM Economy Cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM wil volgende maand met passagiers vliegen naar China. Dat blijkt uit het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. Er moet nog wel een officiële goedkeuring komen van de Chinese overheid alvorens deze vluchten opgestart kunnen worden.

KLM met passagiers naar China

KLM wil volgende maand met passagiers vliegen tussen Amsterdam en Shanghai. Deze vluchten zullen één keer per week uitgevoerd worden met een B777-200ER of een B777-300ER.

Voor de uitbraak van het Coronavirus vloog de luchtvaartmaatschappij naar diverse steden in China. In totaal waren er vijf bestemmingen met ongeveer 25 vluchten per week. De luchtvaartmaatschappij vloog naar Chengdu, Hangzhou, Xiamen, Shanghai en Beijing.

Op dit moment vliegt KLM naar 39 intercontinentale bestemmingen, waaronder China. Naar China wordt echter alleen vracht mee genomen, net zoals een aantal andere bestemmingen. Aan boord neemt van de passagiersvluchten de luchtvaartmaatschappij ook een aantal maatregelen om besmetting te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van bepaalde stoelen, het verplicht dragen van mondkapjes en een minimalisatie van contactmomenten.

KLM wil het netwerk geleidelijk verder uitbreiden. Vanaf juli zal de luchtvaartmaatschappij 5.000 Europese en 1.900 intercontinentale vluchten uitvoeren. In augustus is het plan om 2.100 intercontinentale vluchten uit te voeren. Vorig jaar voerde de luchtvaartmaatschappij in juli en augustus 22.000 vluchten uit. Dat aantal is dus nog lang niet in zicht.

KLM netwerk

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Alex zegt

    Is er meer informatie bekend over deze vluchten? Staat deze informatie ook ergens op de website van KLM? Ik probeer namelijk al weken een vlucht te boeken naar China. Mijn vluchten waren allemaal een paar dagen vlak voor vertrek geannuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *