KLM lanceert nieuwe route naar Katowice1 min leestijd

KLM bestelt 21 Embraer 195-E2 Toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM zal vanaf aankomende winter vanuit Schiphol naar Katowice gaan vliegen. Dit is de zesde bestemming in Polen voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Vanaf oktober komt er ook een nieuwe route naar het Deense Aarhus.

KLM van Schiphol naar Katowice

Vanaf 30 oktober 2022 zal de luchtvaartmaatschappij dagelijks naar Katowice gaan vliegen. Deze Poolse bestemming komt naast de vluchten naar Gdansk, Warschau, Wroclaw, Krakau en Poznan. Op de route naar Katowice zet de luchtvaartmaatschappij de nieuwe Embraer E195-E2 in. De route zal dus uitgevoerd worden door KLM Cityhopper. Een review van een vlucht met dit toestel van Cityhopper lees je hier op InsideFlyer.

De luchtvaartmaatschappij zal deze route van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Katowice (KTW) volgens onderstaand schema uitvoeren:

  • KL1815 vertrekt om 14.20 uur uit Amsterdam en komt om 16.10 uur aan in Katowice
  • KL1816 vertrekt om 16.50 uur uit Katowice en komt om 18.50 uur aan in Amsterdam

In de Embraer E195-E2 toestellen die de luchtvaartmaatschappij inzet op deze route is plaats voor 132 passagiers. Dit zijn er 32 meer ten opzichte van de kleinere E190. De stoelen in dit toestel zijn van het merk Recaro en staan in een 2-2 configuratie. Vlieg je in business class, dan kun je de stoelen verder verstellen dan in economy class. Tevens is er Wi-Fi beschikbaar aan boord en zijn alle stoelen voorzien van een USB aansluiting. De bagagevakken zijn ook groter ten opzichte van de andere toestellen bij Cityhopper.

Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper (Bron: KLM)
Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *