KLM gaat vanaf oktober op het Deense Aarhus vliegen1 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM zal vanaf aankomende winter vanuit Schiphol naar Aarhus gaan vliegen. Dit is de vierde bestemming in Denemarken voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

KLM van Schiphol naar Aarhus

Vanaf 30 oktober 2022 zal de luchtvaartmaatschappij dagelijks naar Aarhus vliegen. Deze Deense bestemming komt naast de vluchten naar Aalburg, Kopenhagen en Billund. Op de route naar Aarhus zet de luchtvaartmaatschappij de nieuwe Embraer E195-E2 in. De route zal dus uitgevoerd worden door KLM Cityhopper.

De luchtvaartmaatschappij zal deze route van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Aarhus Airport (AAR) volgens onderstaand schema uitvoeren:

  • KL1465 vertrekt om 10.15 uur uit Amsterdam en komt om 11.15 uur aan in Aarhus
  • KL1466 vertrekt om 12.00 uur uit Aarhus en komt om 13.15 uur aan in Amsterdam

Anita Wagner Feddersen, Sales Director bij Air France – KLM Denemarken, geeft aan dat het een belangrijke markt is voor Noord-Europa:

We zien een sterke toename van de vraag naar reizen vanuit Denemarken. Denen zoeken en boeken reizen veel meer dan voor de pandemie. Denemarken is een belangrijke markt voor Noord-Europa en daarom zijn we blij dat we Aarhus aan ons routenetwerk kunnen toevoegen.

In de Embraer E195-E2 toestellen die de airline inzet op deze route is plaats voor 132 passagiers. Dit zijn er 32 meer ten opzichte van de E190. De stoelen in dit toestel zijn van het merk Recaro en staan in een 2-2 configuratie. Vlieg je in business class, dan kun je de stoelen verder verstellen dan in economy class. Ook zijn alle stoelen voorzien van een USB aansluiting en is er Wi-Fi beschikbaar. Tevens zijn de bagagevakken groter ten opzichte van de andere toestellen bij Cityhopper.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *