KLM Cityhopper ontvangt tiende Embraer E195-E21 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week ontving KLM de tiende Embraer E195-E2. Deze vliegtuigen vliegen bij KLM Cityhopper en in totaal vliegen er straks 25 nieuwe toestellen voor de luchtvaartmaatschappij. KLC mocht begin vorig jaar de eerste E195-E2 ontvangen op Schiphol.

KLM Cityhopper E195-E2

Het tiende Embraer E195-E2 toestel voor KLM Cityhopper draagt de registratie PH-NXJ. Het toestel landde op 7 april 2022 vanuit Sao Jose dos Campos via Recife en Tenerife op Amsterdam Airport Schiphol. De afgelopen dagen vloog het toestel al onder andere naar Dublin, Genève, Budapest en Wenen.

KLM vliegt vanuit Schiphol naar veel bestemmingen in Europa. Deze vluchten worden door zowel KLM als KLM Cityhopper uitgevoerd. KLM Cityhopper voert dus een aanzienlijk deel van die Europese vluchten uit. Op de vluchten van KLM Cityhopper zal je altijd met een Embraer toestel vliegen. De korte afstandsvluchten van KLM zelf worden uitgevoerd met de Boeing 737.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland
Cabine van de nieuwe Embraer E195-E2 (Bron: KLM)

Cabine

Het nieuwe toestel biedt plaats aan 132 passagiers. De Recaro stoelen staan in een 2-2 opstelling. Aan boord zijn er stoelen in Economy, Economy Comfort en Europe Business Class. In Economy Comfort en Europe Business Class zit je in een stoel die naar achter verstelbaar is.

Het verschil tussen Europe Business Class en Economy Comfort zit met name in de service. In tegenstelling tot Economy Comfort krijgen passagiers in Europe Business Class een volledige maaltijd. Deze maaltijd hangt af van de duur van de vlucht. Passagiers in Europe Business Class hebben in de E195-E2 ook geen lege stoel naast zich, wat wel het geval is in de grotere B737 van KLM.

Cabine van de nieuwe Embraer E195-E2 (Bron: KLM)
Cabine van de nieuwe Embraer E195-E2 (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *