Tijdelijk 40 XP voor €299 met Air France Discount Passes2 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de verschillende Discount Passes van Air France krijg je korting op verschillende soorten vluchten. Zo is er een pas voor vluchten van Frankrijk naar binnenlandse bestemmingen, Europa en Noord-Afrika. Maar er is ook een pas voor het Caribisch Gebied, Guyana en Réunion. Tevens is er een combinatie pas van deze geografische zones.

Tot 12 april 2022 is er een promotie waarbij je deze Discount Passes tegen een gereduceerde prijs kunt kopen. Bij aankoop van de Discount Passes ontvang je ook XP en miles. Zo kun je als Bluebiz lid bijvoorbeeld 40 XP en 5.000 Flying Blue miles verzamelen voor €299.

Update 13/4 – de promotie is nu geldig tot 14 april 2022.

Air France Discount Passes – XP en Miles

Per pas gelden er verschillende voorwaarden, maar in het algemeen ontvang je een korting op het Flex tarief en een percentage korting voor Business Class en Premium Economy tickets. Tevens ontvang je op de in aanmerking komende vluchten de SkyPriority voordelen, tezamen met kosteloze flexibiliteit en (extra) bagage. Met de kaart ontvang je ook 2 XP extra op binnenlandse vluchten in Frankrijk. De kortingen gelden echter alleen voor vluchten die vertrekken uit Frankrijk.

Bij zowel de aanschaf van de kortingskaarten ontvang je Flying Blue XP en miles. Je kunt de passen aanschaffen met ontvangst van de XP en miles tot 12 april tegen deze tarieven:

 • Frankrijk/Europa/Noord-Afrika pas – 20 XP & 2.500 miles:
  • €299 met promotie code PRABP
  • €229 met promotie code PRABE voor BlueBiz leden
 • Cariben/Guyana/Reunion – 20 XP & 2.500 miles
  • €194 met promotie code PADOP
  • €159 met promotie code PADOE voor BlueBiz leden
 • Gecombineerde pas – 40 XP & 5.000 miles
  • €404 met promotie code PACEP
  • €299 met promotie code PACEN voor BlueBiz leden

Bij het verlengen van de Air France Discount Pass ontvang je het dubbele aantal miles, maar het reguliere aantal XP’s. Als je lid bent van Bluebiz dan ontvang je een extra korting op het tarief. De voorwaarden en het aankopen van de pas kun je vinden op de website van Air France.

Als je geen gebruik kunt maken van de kortingen en voordelen omdat het noodzakelijk is om de vluchten in Frankrijk te laten starten, kan het alsnog lonen om de Air France Discount Pass aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld als je net een aantal XP te kort komt voor het behalen van een (hoger) statusniveau binnen Flying Blue. Alle informatie over de kortingskaarten is te vinden op de Air France website. Je kunt vervolgens online een kaart aanschaffen waarbij de start datum maximaal twee maanden in de toekomst kan liggen.

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *