Amelia gestart met vluchten naar Straatsburg, in plaats van Air France-KLM1 min leestijd

Amelia E145

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse luchtvaartmaatschappij Amelia heeft de route tussen Amsterdam en Straatsburg per gisteren overgenomen van Air France-KLM. De route zal uitgevoerd worden om de bereikbaarheid van Straatsburg te garanderen. Amelia ontvangt subsidie om deze route uit te voeren.

Verblijf je in Straatsburg, dan kun je bijvoorbeeld verblijven in het Hilton hotel. Een review van dit hotel kun je hier vinden op InsideFlyer.

Amelia van Schiphol naar Straatsburg

Aan boord van de vluchten zitten met name medewerkers van het Europees Parlement. Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Embraer 145 in. De vluchten worden ook verkocht als Air France codeshare.

Elke werkdag zijn er twee retourvluchten tussen Straatsburg en Amsterdam. De dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij is als volgt:

  • 8R6768 vertrekt om 06:40 uur uit Straatsburg en komt 08:05 uur aan in Amsterdam
  • 8R6769 vertrekt om 08:50 uur uit Amsterdam en komt aan om 10:00 uur in Amsterdam
  • 8R6774 vertrekt om 18:25 uur uit Straatsburg en komt om 19:50 uur aan in Amsterdam
  • 8R6775 vertrekt om 20:35 uur uit Amsterdam en komt 21:45 uur aan in Straatsburg

Tijdens het boeken van de vlucht heb je de keuze uit een Light variant, waarbij de alleen handbagage mee mag nemen. Ook kun je kiezen voor Optimum waarbij je ook een koffer van maximaal 23 kilo mee mag nemen. Met het Flex tarief heb je naast de koffer ook meer flexibiliteit.

Op de vlucht verstrekt de luchtvaartmaatschappij een snack en een drankje. In het toestel is plaats voor maximaal 49 passagiers in een 1-2 configuratie. Tickets voor deze vluchten zijn te koop via de website van Air France, Amelia of een Travel Agent.

E145

Afbeeldingen ©Amelia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *