Review: Hilton Straatsburg4 min leestijd

Hilton, Straatsburg, Suite, Review, Upgrade

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een fietsvakantie door de Elzas waren we op zoek naar een hotel in Straatsburg voor drie nachten. Omdat ik Diamond lid ben bij Hilton en omdat er destijds een leuke puntenpromotie aan de gang was, kwamen we al snel uit bij Hilton Straatsburg.

Nadat we met de TGV uit Parijs waren aangekomen, namen we de tram naar de dichtstbijzijnde tramhalte van het hotel. Vanaf daar was het nog ongeveer vijf minuten lopen. Het welbekende Hilton logo zag ik al vanaf een grote afstand. Het hotel ligt in de Europese wijk en is dus populair bij parlementsleden.

Inchecken

Aangekomen bij de receptie waren we al snel aan de beurt. Zoals gewoonlijk liet ik mijn paspoort met Hilton Diamond pasje zien en de vriendelijke receptioniste vertelde ons dat we een upgrade hadden gekregen naar een mooie suite. Van te voren had ik al een mailtje naar het hotel gestuurd en gevraagd of we onze fietsen, die we de volgende dag gingen huren, mochten stallen in het hotel. Daar was de receptioniste van op de hoogte en ze zei dat er in een aparte ruimte nog plaats was voor fietsen. Ook vertelde ze dat we toegang hadden tot de Executive Lounge en dat de ontbijtzaal zich op de begane grond bevindt. Tevreden met de pasjes namen we de lift naar de zevende verdieping waar de suites zich bevinden. Op de gang hing een wat muffe geur en de vloerbedekking zag er ook wat gedateerd uit.

Suite

Toen ik de suite binnenliep, viel me direct de grootte van de ruimte op. In de zithoek stond een tafel met maar liefst acht zitplaatsen. De sofa zat comfortabel maar het meubilair zag er wel wat gedateerd uit.

Verderop stond een kingsize bed. Ook hier vond ik dat de hotelkamer wat gedateerd aandeed. Ook de grote hoeveelheid hout in de kamer viel me op.

Hilton, Straatsburg, Kingsize bed, Suite
Het kingsize bed.

Aan de linkerkant van het bed waren een aantal kasten te vinden. Ook was er een strijkijzer aanwezig. De televisie was niet erg groot. Bovendien beviel de locatie van het toestel me niet. In de meeste hotels staat het toestel namelijk recht voor het bed zodat je niet helemaal naar rechts moet kijken.

De badkamer stelde niet zoveel voor. Het bad vond ik wat aan de kleine kant en er was niet eens een regendouche te vinden. Er waren voldoende handdoeken en zeep aanwezig. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van marmer wat weer erg chique aandeed. Al bij al vond ik het allemaal een beetje basic overkomen en had ik in tegenstelling tot andere Hilton hotels hier eerder het gevoel dat ik 30 jaar terug in de tijd was gegaan…

Deze diashow vereist JavaScript.

Executive Lounge

De Executive Lounge bevindt zich op de zevende verdieping en is dagelijks tot 22:00 geopend. Toen wij er om 21:00 waren was het erg rustig in de lounge. Al met al viel de lounge mij wat tegen. Het meubilair zag er wat oud en vervallen uit. In vergeleken met andere lounges vond ik de hoeveelheid eten wat tegenvallen. De kwaliteit van het eten was wel weer goed. We konden er terecht voor soep, worstjes, lekkere broodjes met kaas en andere lekkernijen. Vooral tussen 18:00 en 20:00 was het druk in de lounge. Ook kan men in de lounge terecht voor ontbijt. Al zal ik eerder het gewone ontbijtbuffet willen aanraden.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend tot 10 uur plaats in de ontbijtzaal op de begane grond. Er was veel keuze in zowel koude als warme buffetten. Van vers fruit tot lekkere croissants en van gebakken ei tot lekkere worstjes. Er was voor iedereen een gepast ontbijt. Ook de service was uistekend. Regelmatig werd gevraagd wat we wilden drinken en ook de buffetten werden regelmatig aangevuld. Helaas heb ik door de drukte geen foto’s gemaakt van het ontbijtbuffet.

Service

Over de service ben ik uitermate positief. Ze waren door mijn berichtje vooraf goed op de hoogte van ons fietsweekendje en we konden de fietsen dan ook veilig stallen in een aparte ruimte van het hotel. Ook in de lounge en bij het ontbijt viel me de goede service op. Bij het uitchecken bedankte ik de receptioniste voor het aangename verblijf in het Hilton Straatsburg. Ook zei ik nog even dat sommige delen van het hotel zoals de kamers en de lounge er wat gedateerd bij lagen. Ze zei dat hier aan gewerkt wordt en dat men bezig is om het hotel te renoveren.

Conclusie

Achteraf gezien hadden we een aangenaam verblijf in het Hilton Straatsburg. De kamers zien er wat gedateerd uit maar hier wordt aan gewerkt. De Executive Lounge was niet een van mijn beste lounges. Ook hier veel oud meubilair maar gelukkig wel lekker eten. Het ontbijt was al helemaal geweldig. Veel keuze en een excellente service. Ik verbleef hier in juli 2016 dus misschien is de renovatie inmiddels al afgerond en beleef jij misschien wel een hele andere ervaring in dit hotel.

Overzicht

Voordelen

- Lekker eten
- Uitstekende service
- Goed ontbijtbuffet

Nadelen

- Gedateerd meubilair
- Executive Lounge kan beter

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Straatsburg biedt een goede service en lekker eten. Helaas zagen de kamers er wat gedateerd uit.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *