Airberlin gaat samenwerken met Jetblue

Jetblue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Binnen Oneworld is Airberlin een vreemde eend in de bijt. Mede doordat de Duitse maatschappij ook onderdeel is van de Etihad Airways Partners valt Airberlin buiten de transatlantische joint venture van onder andere British Airways, American Airlines en Finnair. Toch is Noord-Amerika één van de belangrijkste markten, getuige ook de recente uitbreidingen. Om meer binnenlandse vluchtopties aan te bieden voor passagiers die naar de VS reizen met Airberlin gaat de airline een samenwerking aan met JetBlue.

Noord-Amerika is een belangrijke markt voor Airberlin

Partnership

Vanaf 12 september kunnen passagiers die vanuit Duitsland naar de VS vliegen op de luchthavens New York JFK, Boston en Orlando overstappen op 31 binnenlandse bestemmingen van JetBlue. Deze kunnen op één ticket worden geboekt en de bagage wordt doorgelabeld.

De binnenlandse bestemmingen zijn:

Vanaf New York (JFK): Bermuda, Bridgetown, Boston, Buffalo, Charleston, Fort Lauderdale, Los Angeles, Orlando, West Palm Beach, Portland, Rochester, Fort Myers, Santo Domingo, San Francisco, San Juan, Santiago, Syracuse, Jacksonville, Raleigh/Durham, Tampa 

Vanaf Boston (BOS): Atlanta, Buffalo, Baltimore, Washington (National), Denver, Newark, Fort Lauderdale, New York (JFK), Los Angeles, New York (La Guardia), Orlando, Philadelphia, Raleigh/Durham, San Francisco

Vanaf Orlando (MCO): Boston, Washington (National), Newark, White Plains, New York (JFK), New York (La Guardia)

Ook zal er worden samengewerkt binnen de frequent flyer programma’s. Op dit moment is aangekondigd dat Topbonus leden miles kunnen sparen bij JetBlue, maar wellicht komen er in de toekomst ook elite voordelen bij.

Dit biedt ook opties voor Nederlandse reizigers, vooral in het zuiden. Airberlin vliegt tweemaal per dag van Düsseldorf naar New York. De nieuwe samenwerking biedt nu veel meer steden in de VS aan die met een overstap bereikt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *