Nieuwste KLM Embraer 195-E2 onderweg naar Nederland

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM Cityhopper vliegt met een flinke vloot bestaande onder andere uit Embraer toestellen. Het vertrouwen in de Braziliaanse fabrikant is groot. KLM besloot eind 2019 dan ook om 21 van de nieuwste Embraer 195-E2 toestellen te bestellen. De eerste is inmiddels onderweg en komt vandaag, donderdag 25 februari, aan op Amsterdam Airport Schiphol.

Paris Air Show

Nog voor de hele coronapandemie uitbrak groeiden KLM en KLM Cityhopper gestaag. Er was vraag naar zuinigere toestellen maar ook meer capaciteit. Op de Paris Air Show werd dan ook een intentieverklaring getekend voor in ieder geval 15 toestellen waarmee de vloot uitgebreid moest worden.

KLM toont interesse in Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show
KLM toont interesse in de Embraer 195-E2 tijdens Paris Air Show

Later dat jaar werd de order definitief gemaakt. Er werden in eerste instantie 21 toestellen besteld.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Embraer 195-E2

De nieuwe toestellen waarmee KLM Cityhopper gaat vliegen zijn van het type E195-E2. Deze vliegtuigen beschikken over 32 extra stoelen ten opzichte van de E190. Omdat er meer passagiers meegaan zal er ook een derde cabin attendant toegevoegd worden.

In de E195 zullen de nieuwe stoelen van het merk Recaro geplaatst worden in een 2-2 configuratie. Daardoor heb je altijd ofwel een zitplaats aan het raam of het gangpad, en is er dus geen middenstoel. De stoelen zijn lichter en zorgen ervoor dat er meer beenruimte is. In Business class kun je de stoelen verder verstellen. Alle stoelen zijn voorzien van USB en het toestel beschikt over WiFi. Ook de verlichting is verbeterd en moet sfeervoller zijn. Niet onbelangrijk op short en medium haul vluchten: de bagagevakken zijn groter geworden.Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

De E195-E2 vervoert dan wel meer passagiers, maar is ten opzichte van de voorganger wel zuiniger en stiller. De E195-E2 verbruikt 9% minder brandstof en stoot 31% minder CO2 uit per passagier, dir in vergelijking met de E190. Daarnaast is het toestel 48% stiller dan de voorganger. Het nieuwste toestel past dus helemaal in de ‘Fly Responsibly‘ strategie van de maatschappij.

Aankomst op Schiphol

Op woensdag 24 februari is de eerste Embraer 195-E2 voor KLM Cityhopper vertrokken vanuit Brazilië. Het toestel met registratie PH-NXA, vliegt vanuit São José dos Campos Airport naar Recife en maakt hierna de oversteek naar Tenerife. Vanuit Tenerife zal het toestel doorvliegen naar Amsterdam Airport Schiphol. Hier zal het op donderdag 25 februari in de namiddag arriveren.

Na aankomst zal het toestel eerst naar Engineering & Maintenance gaan. Hier volgen de laatste controles alvorens het toestel ingezet zal gaan worden. Het is nog niet exact duidelijk wanneer dit zal gebeuren. Deze week zal ook het tweede toestel arriveren op Schiphol. De PH-NXB zal naar verwachting zaterdag voor het eerst landen op Schiphol.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Bron & beeldmateriaal: Embraer, KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *