Dit is de nieuwe Air France veiligheidsvideo

Dit is de nieuwe Air France veiligheidsvideo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eens in de zoveel tijd maken luchtvaartmaatschappijen een nieuwe veiligheidsvideo. Steeds meer airlines kiezen er ook voor om een video te maken die gewijd is aan het thuisland van de maatschappij. KLM koos ervoor om de video op te nemen in de pottenbakker, waar in dit geval tegeltjes gebakken en geschilderd zijn in de KLM kleuren. Air France kiest er nu ook voor om de veiligheidsvideo te updaten op long haul vluchten.

Frans tintje

Zes jaar na de vorige veiligheidsvideo is het tijd voor een nieuwe. Deze nieuwe video is geschikt voor alle long haul vliegtuigtypen die Air France heeft. De video is onder meer te zien op vluchten met de Airbus A330, A350, Boeing 777 en 787 Dreamliner.

Het is al snel duidelijk dat de nieuwe Air France veiligheidsvideo een Frans tintje heeft. De veiligheidsvideo neemt je mee langs verschillende bezienswaardigheden in Frankrijk. Van de Opéra Garnier naar de tuinen van Versailles, de Franse Riviera en ook de Franse Fashion Show.

Deze must see bezienswaardigheden komen aan bod in de video, begeleid door Franse chansons. De uitleg wordt gegeven door twee cabinemedewerkers van de maatschappij. De veiligheidsvoorschriften zijn natuurlijk in zowel het Frans als in het Engels te volgen. De nieuwe veiligheidsvideo van Air France eindigt op de Eifeltoren in Parijs.

Catherine Villar, SVP Customer Experience Air France, is blij met de nieuwe video. Volgens haar bevat het beelden van het beste dat Frankrijk te bieden heeft. Air France hoopt snel weer meer passagiers aan boord te mogen begroeten. Qua veiligheidsinstructies is de airline er in ieder geval klaar voor.

Vanwege de coronapandemie zijn er allerlei aanvullende maatregelen, waaronder het dragen van mondkapjes. De laatste veiligheidsinstructies van Air France, ook op het gebied van COVID-19 maatregelen, lees je hier.

Bron & beeldmateriaal: Air France

Reacties

  1. Jean-Marc van der Kolk zegt

    Ik geloof dat de video primair reclame voor Frankrijk maakt. De security instructies zijn voor mij secundair en onduidelijk. Nu ben ik een frequent flyer en kan ik hier voldoende uithalen. Maar voor een nieuwe klant, is dit filmpje volgens mij niet duidelijk op het gebied van de security instructies.

    • Eric zegt

      Inderdaad, vooral het gedeelte van de nooduitgangen was erg onduidelijk. Persoonlijk vond ik de vorige veel leuker en origineler. Dit is weer een safety video waarin het reclame moet maken voor het land van herkomst of hoe goed ze wel niet voor de mensheid zijn. Wel leuk dat ze dezelfde dame opnieuw hebben gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *