Accor introduceert Accor Key, je digitale kamerkaart3 min leestijd

Accor introduceert Accor Key, je digitale kamerkaart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Accor heeft vele hotels verspreid over de wereld. Ook in Nederland zijn er enkele tientallen hotels van het merk te vinden. Zo kun je verblijven in bijvoorbeeld het Ibis Styles The Hague, het INK Hotel of het Mercure Amsterdam Airport. In de huidige tijd mag je ook verwachten dat er geïnnoveerd wordt. Accor komt dan ook met de digitale kamerkaart, de Accor Key. Hiermee krijg je contactloos toegang tot je kamer.

Innoveren

Qua innovatie blijft Accor niet stilzitten. Na onlangs enkele aanpassingen in loyaliteitsprogramma ALL zijn nu innovaties in hotels aan de beurt. Wil je op dit moment je kamer betreden, dan heb je nog de ouderwetse plastic kamerkaart nodig, maar dat gaat veranderen. De Accor Key is namelijk de digitale kamerkaart die je binnenkort kunt gaan gebruiken. Deze kamerkaart moet ervoor zorgen dat er minder fysieke contactmomenten in het hotel zijn. Zeker in de huidige pandemie is dat natuurlijk erg prettig. Uit een recentelijke Deloitte studie blijkt namelijk dat 60% van de reizigers sneller in een hotel zal verblijven als het mogelijk is om contactloos in te checken of toegang te krijgen tot je kamer, aldus Accor.

Accor Key

Om reizigers tegemoet te komen in de wens contactloos de kamer te kunnen betreden, is Accor Key in samenwerking met STAYmyway ontwikkeld. Met deze app kun je straks je kamer openen zonder een plastic pasje. Ook andere ruimtes in het hotel, (zoals liften, fitness of het zwembad) waar je normaliter een kamerkaart voor nodig hebt, zijn dan te betreden met je telefoon. Deze digitale kamerkaart is dus hygiënischer, maar het bespaart ook veel plastic en karton omdat de plastic kamerkaart niet meer nodig is door de Accor Key App.

Accor introduceert Accor Key, je digitale kamerkaart

Hoe werkt het?

Het gebruik van de digitale kamerkaart is eenvoudig. Vooraf aan je verblijf of bij aankomst in je hotel download je de Accor Key App. Eenmaal aangekomen in het hotel ontvang je een code die je moet toevoegen in de Accor Key app, waarna je digitale kamerkaart geladen wordt in de app. Hierna is de app geactiveerd en kun je deze gebruiken om toegang te krijgen tot de lift, kamer en andere faciliteiten waarover het hotel beschikt.

Uitrol

Het is een mooie verbetering van het product dat Acccor aanbiedt. Verschillende andere hotelketens beschikken al langere tijd over de mogelijkheid om je telefoon te gebruiken als digitale kamerkaart. Zo kan dat onder andere bij verschillende hotels aangesloten bij Marriott. Accor is dus zeker niet de eerste die beschikt over deze technologie. Helaas moet je in het geval van Accor wel gebruik maken van een andere app en is het (nog) niet geïntegreerd in de bestaande Accor All App, dat zou nog prettiger zijn voor reizigers.

De verder uitrol zal geleidelijk plaatsvinden. Zo zullen eerste alle hotels die dit jaar geopend worden, voorzien worden van de nieuwe technologie. Hierna volgen nog 500 andere hotels dit jaar. Binnen 5 jaar moet uiteindelijk minstens 50% van alle kamers voorzien zijn van Accor Key. Het kan dus nog wel een poos duren voordat je in alle hotels gebruik kunt maken van deze techniek.

Bron & beeldmateriaal: Accor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *